-Hocam ne olacak bu milletin hali! Hepimiz harama batmışız. Korkunç durumdayız. En son kirlenebilecek olan köylüsü bile kandırıyor devleti!
-Nasıl yani? Ben gittiğim köylerde helal rızkının peşinden çalışan mübarek amcalar, yengeler gördüm. Yolculuklarımda eğlendiğim bazı köy yerlerindeki insanların manevi temizliğine çok imrendim.
-Hocam çamur atmıyorum, ama bakın, köylü de olsa eline imkan geçirenin hazine malını soymaya kalktığına tanığım. Bak, sana bir örnek.
Devlet tarım desteği veriyor. Bizim köyde de fındık tarlaları var. Köylü şu kadar arazim var diyor, devlet ona göre ödüyor. Bizim köyün imamı, bir dönüm fındıklığı var, devlete beş dönüm diye kayda geçiriyor. Mühendis gelip bakıyor, hani tarlan, bakıyor ki dört dönümü taşlık, kayalık çalılık. Yani yalan. Öteki yalancı kim, köyün sakallı, saygı duyduğumuz bir amcası. Sahtekarlığı ortaya çıkınca imam ar etti, emekli oldu, çekti gitti köyden.
İmam bile böyle yaparsa millet ne yapmaz. Bu ne biçim Müslümanlık. Sen bir ömür namaz kılsan, sabahlara kadar secdeden kalkmasan ne olacak. İnan hocam, ibadetlerini ihmal eden ama zerre haramdan sakınan insanlar var ya, bunlar kıyamet günü onlardan çok çok aşağılarda olacaklar.
-Mahcup hissediyorum. Doğru söylüyorsun kardeşim. Muhammed Bozdağ