You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Korsan programlarla ilgili bir sorum olcak

Yeni Üye
bilginiz gibi photoshop vs yazılımlar çok pahalı ben bunları kullansam herhangi bir gelir elde etmeden kull hakına girermi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Korsan programlarla ilgili bir sorum olcak
1-Yazdıklarınızın tamamını okudum kafamda bir kaç soru vardı şuan hemen hemen herkes windows'u korsan olarak indiriyor, kuruyor, kullanıyor tabi bunu kopyalayıp satmadan kullanıyor bunu kullanmak kul hakkına girermi ''(ticarete dökmeden, kullanmak için sadece bir tane) durumunda, Allah (c.c.)'nin avf edebileceğini umuyorum.'' burdan anladığım kadarıyla girmez.Fakat piyasada başka ücretsiz işletim sistemleri var ancak programların çoğuyla uyuşmuyor bu işletim sistemini korsan temin edip kullanmak caiz mi

2-İnternet üzerinden korsan oyun indirip aynı şekilde ticarete dökmeden oynamak caiz mi

3-İnternet üzerinden online film izlemek veya o filmi indirip dvdden izlemenin hükmü varmıdır yani şöyle açıklayayım normalde film satılıyor 20 liraya fakat internette sosyal bir ağda buldum izledim o zaman bu kul hakkı veya harammıdır

C 1- Haramın yaygınlaşması, dünyada toplulukların onu sakınmadan işler hâle getirmiş olması, ortada rıdası olmayan mal sahibinin hakkının ihlâlini meşru yapmaz.

C 2 - 3- İslami olmayan oyunların sahiblerinin rıdalarının alınmadığı, bulunmadığı bir halde bu tür oyunlar câiz değildir. Yalnız bu tür oyun (kendi veya başka bir) sitede yayınlanmasına rağmen oyun sahibi bundan haberdar olduğu halde bu yayının durdurulması için girişimde bulunmamakla birlikte bu durumda razı ise, bu tür oyun (veya başka bir program) câiz olur. Ayrıca bu tür oyunları oynayacak yaşı geçmiş, oyun sebebiyle namaz gibi ibadetlerinize de engel oluyorsa, oyunların içinde islama aykırı olarak haram ve küfür hükümlerinde olabilecek görüntü ve değerler uğruna mucadele etme durumu söz konusu olabiliyorsa yine câiz olmaz.

Her ne kadar cevap birebir olmasa da benzer konularla cevabınıza ulaşabilirisniz..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.