You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kitap satışı lütfen yardım

Yeni Üye
Merhaba, bizim üniversitenin hazırlık okulunda kur atlamaya bağlı olarak 1 veya 2 ayda bir öğrencilerin sınıfı değişir.bu sınıf değişmesine ve üst seviyeye geçme bakımından birçok öğrenci (özel üni. Çoğu kişi zengin) nasıl olsa bir daha kullanmam diye sıraların altında bırakıyorlar bu kitapları. Bu kalan kitaplar anladığımız kadarıyla temizlikçinin insafına bırakılıp ya alınıp çöpe gidiyor, ya bilmediğimiz bir depoya gidiyor ya da olduğu yerde bırakılıyor. Bunu geçen sene arkadaşımla farkettik ve artık sahipsiz olduğuna emin olduğumuz kitapları alıp , sahaflara sattık. Bu durum aldığımız paranın haram veya kul hakkı olduğunu gösterir mi ?, kitabı bıraksa bile sahibinin izni şart mıdır? Yorumlarsanız sevinirim.. Teşekkürler....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: kitap satışı lütfen yardım
kitapları satmayıp ihtiyaç sahipleri olan birilerine verseydiniz daha iyi olurdu . en azından kitapları bırakan arkadaşlarda bu hayırdan nasiplenmiş olurlardı . bu birazcık şuna şuna da benziyor . yolda giderken para buldum . ama sahibini bulamadığım için harcadım . sahibini bulamıyorsak onun adına bir hayır kurumuna bağış yapılabilir . yani o bulduğunuz kitapları ihtiyaç sahiplerine o kişilerin adına bağışlayabilirsiniz .diğer türlü kul hakkına geçmiş olursunuz .
Düşlerinden vurulurken çocuklar, hangi yaşamaktan bahseder ki masallar ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Cope atilacak olan kitaplarin satilmasinin bi sakincasi olacagini dusunmuyorum.
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
benimde zamanında sıraların altında unuttuğum ya da bıraktığım kitaplar oldu . eğer o kişiler kitaplarını sıranın altında unuttularsa sizde onu alıp sattıysanız kul hakkına girmiş olursunuz . en azından sahibini arayabilirdiniz .efendimiz s.a.v 1 sene boyunca sahibinin aranmasını söylüyor .eğer ortaya çıkmazasa mülkiyeti bulan kişiye ait olur diyor . sıranın altına bilerek bıraktıklarını da tam olarak anlayamayacağımız için en sağlıklısı o kitapları almamak ya da alıp idareye teslim etmektir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Verdiginiz linkte sahibinin iradesi disinda kaybolmus olmasi sarti en basta soylenmis ve asagidaki hukumlerde ona gore verilmistir.Fakat arkadasin sordugu soru boyle degilgülücük

Alıntı:Sual: Çöpe atılan kullanılmış eşyaları alıp kullanmak caiz mi, kul hakkı olur mu?
CEVAP
Çöpe atılan şey kıymetli bile olsa, zenginlerin de onu alıp kullanması caizdir, kul hakkı falan geçmez
.

Kaynak:Dinimizislam
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-03-2014, Saat:04:50 PM, Düzenleyen: shamil.
Administrator
Çöpe atılmışsa satılması veya kullanılmasında sakınca yoktur diye düşünüyorum.Bu konuyu bende çok merak ettim araştıracağım inşallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.