You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Kisa hikaye
Malik bin Dinar Hazretleri, bir gün, bir sabiye ( küçük çocuğa ) rastladı. Çocuk toprak ile oynuyordu. Bazen gülüyor ve bazen de ağlıyordu .
Malik bin Dinar buyurdu:
İçime O çocuğa selam vermek doğdu. Nefsim kibirlenip selam vermekten vazgeçti.
Ben nefsime şöyle seslendim: Ey nefsim! Peygamber efendimiz S.A.V. Hazretleri küçük ve büyük herkese selam verirdi. Sende bu çocuğa selam ver!
Ve O çocuğa selam verdim,
Çocuk:
Ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berekatuhu, Ey Malik bin Dinar.
Sordum:
Beni nereden tanıdın? Daha önce beni görmüşlüğün yoktu?
Çocuk:
Melekut aleminde ruhum, senin ruhunla karşılaştı. Ölmeyen ve sürekli hayy olan Allahu Teala bizleri tanıştırdı.
Ben ona sordum:
Akıl ile Nefsin arasındaki fark nedir?
Çocuk:
Nefsin, seni bana selam vermekten alıkoyandır. Aklin ise seni selam vermeye teşvik eden ve zorlayandır.
Yine sordum:
Senin halin nedir? Niye bu toprakla oynuyorsun?
Çocuk:
Çünkü biz Topraktan yaratıldık; yine ona döndürüleceğiz!
Yine sordum:
Bazen gülüyor ve bazen de ağlıyorsun?
Çocuk:
Evet! Rabbimin azabını hatırladığımda ağlıyorum; rahmetini hatırladığımda ise gülüyorum.
Ben sordum:
Evladım! Senin ne günahın var ki?
Çocuk:
Ey Malik bin Dinar! Böyle söyleme! Görmüyor musun büyük odunları tutuşturmak için, önce küçük odunları tutuşturuyorlar!

Cok guzel gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kisa hikaye
Allah öyle bir Allahtır ki O adildir,günahkarları ayırıcıdır ve çok merhamet sahibidir asla ve asla büyükleri tutuşturmak için gunahsız küçükleri kullanmaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Alemlere rahmet bir peygamberin daha baliğ olamamış bir çocuğa beddua ettiğine inanmamızımı bekliyorsunuz.Bunu kimseye söylemeyinde bu ne biçim bir din p
eygamberleri çocuklara beddua ediyor diyerek insanlar dinden çıkmasın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Insanin ici nasilsa disida odur siz hep zaten tersini anlayin ki tartisma ciksin oylemi .. herzaman konuyu baska yerlere saptirin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Sana cevap yazacagim. Hızır a.s çocugu öldurmusmus ..ne dediğini bilmiyorsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cevheri bozulmuş kötü çocuk mu.Vallahi ne dediğinizin farkinda degilsiniz tum cocuklar gunahsizdir ve cevherin ta kendisidir.Eger kötu çocuk olsaydi Allah onlara günah yazardi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
İki kitap okuduğum hakkinda sana vahy mi geldi nereden biliyorsun beni.Zan haramdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.