You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kirazın Faydaları

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Kirazın Faydaları
Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor. Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede çok yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar. Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara birebir olduğunu ileri sürüyor. Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ''antosiyanin'' olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor. Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı. Ardından kimyasalların serbest radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı. Sonuçta, 20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü. Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu. Nair'e göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor. Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Emekli Üye
RE: Kirazın Faydaları
ıyı olmus bu konu ya artık ılac kullanmicagıma gore burda bayaaa bı vakıt gecırcem gıbıme gelıo..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ateşten Gömlek
Cvp: Kirazın Faydaları
aynen bende hapkolik oldum biara insan birakamiyo en ufak bi bas agrisinda falan hap icmeden agrisi gecmiyo alisinca bööögülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Kirazın Faydaları
herşeyin doğalı şifalı elhamdülillah

sentetik yani ilaç şeklindeki vitaminler insanda ölüm riskini % 16 artırıyormuş mesela

oysa yiyeceklerden alınan aynı vitaminlerin fazlası bile vücuda zarar vermiyormuş

doğalı kullanalım aza kanaat edelim sağlığımız bereketlenri inşaallah...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
bayılırım kiraza dört gözle bekliyorum çıkmasını
Bunu ilk beğenen sen ol.
Im Not NormaL
AHH AHH KUCUKKEN AZ MI DALARDIK KİRAZ AGACLARINA :D PATLIYASIYA KADAR DA YERDİK SAHİBİ BİZİ ODUNLA KOVLARDI AMA Bİ TURLU YAKALAYAMADI :D
La ilahe illallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ateşten Gömlek
Cvp: RE: Kirazın Faydaları
ismaiL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:AHH AHH KUCUKKEN AZ MI DALARDIK KİRAZ AGACLARINA :D PATLIYASIYA KADAR DA YERDİK SAHİBİ BİZİ ODUNLA KOVLARDI AMA Bİ TURLU YAKALAYAMADI :D

haa bizde erik agaclarina daliyoduk amcalar gelene agacin hepsini goturuyodukicýnicýnicýn
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.