You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kiraya verme hususunda

Kiraya verme hususunda

-İKRA-
RE: Kiraya verme hususunda
Bu sizin söylediğiniz anlaşmalı iş (muvazaalı)

Mülk size ait olduğu sürece,
ev içinde gizli işlenen günahlardan sorumlu olmasanız da,
O ev alenen haram işlenen yer olarak mimlenirse, o kiracıyı uyarmak,
daha da vazgeçmiyorsa çıkartmak, hem sizin müslümanca davranmak bakımından kendinize karşı sorumluluğunuz;
Hem de etraf ve komşulara karşı sorumluluk gereğidir.

Anladığım kadarıyla o daireler bu tür yerler olmaya çok müsait, siz bu kadar rahatsız olduğunuza göre...
Eğer öyleyse ;
girmeyin kardeşim böyle işe bence,
Sizi vicdanen devamlı rahatsız edecekse,
o musibet olarak yeter size...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet etik olmadığını düşünüyorum..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Apartı kiraya verdiğiniz andan itibaren içerisinde oturan ev sakinlerinin özeline karışmak özelini araştırmak müslümana yakışmayan davranıştır.Açıkça bir sapıklık olduğu zaman tabiki müdehale edilmeli.Hz. Ömer kıssası yazacağım sabırla okuyun inşAllah.

Hz. Ömer bir gece dışarı çıkmıştı. Beraberinde İbn Mes'ud da vardı. Dolaşırken uzaklarda bir yerde bir ışık gördüler ve oraya yöneldiler. Nihayet bir evin önüne geldiler. İçeride önünde şaraplar olduğu halde bir ihtiyar oturmakta ve bir şarkıcı kız da şarkı söylemekteydi. Bunun üzerine Hz. Ömer aniden içeri girerek yaşlı adama "Ben bu gece gördüğüm, ecelini beklemekte olan bu ihtiyarınki gibi çirkin bir manzara görmedim"dedi. Bunun üzerine ihtiyar "Ey Mü'minlerin Emiri! Senin yaptığın benimkinden daha çirkindir. Allah Teâlâ insanların gizli hallerinin araştırılmasını yasakladığı halde sen bunu yaptığın gibi evime de izinsiz girdin!"diye karşılık verdi. O zaman Hz. Ömer "Doğru söylüyorsun"dedi ve sonra elbisesiyle ağzını kapatıp ağlayarak çıktı. Dışarıda kendi kendisine "Eğer Rabb'i onu bağışlamayacak olursa annesi Ömer'in mâtemini tutsun! Bu ihtiyar, yapmakta olduğu işi kendi ailesinden bile gizliyordu. Bundan böyle "Nasıl olsa Ömer beni gördü!"diyerek bu işi hiç terketmeyecektir"diyordu.
Bu ihtiyar bir zaman Hz. Ömer'in meclislerine gelmedi. Nihayet bir gün kendisini gizleye gizleye gelip cemaatın son saflarından birine oturdu. Onun gelişini gören Hz. Ömer "Şu ihtiyarı bana getirin!"dedi. Birisi kalkıp o ihtiyarın yanına giderek ona "Mü'minlerin Emîri! yanına gelmeni istiyor"dedi. İhtiyar, Hz. Ömer'in kendisine bir ceza vermesinden korkarak yavaş hareket ediyordu. Hz. Ömer "Yaklaş, yaklaş!"diyerek onu yanına oturttu. Sonra kulağına eğilip ona "Muhammed'i hak Peygamber olarak gönderen Allah'a yemin ederim ki o gece gördüklerimi hiç kimseye söylemiş değilim. Aynı şekilde o sırada yanımda bulunan İbn Mes'ud da bunlardan hiç kimseye bahsetmemiştir"dedi. Bunun üzerine o da Hz. Ömer'in kulağına şunları söyledi: "Ey Mü'minlerin Emîri! Muhammed'i hak peygamber olarak gönderene yemin ederim ki ben de o geceden beri, görmüş olduğunuz o işe yanaşmadım". Bunları işiten Hz. Ömer yüksek sesle tekbir getirdi. Ancak halk onun niçin tekbir getirdiğini asla öğrenemedi (1).

[1] Kenz, II/141 (Ebu'ş-Şeyh. es-Süddi'den).
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-08-2014, Saat:07:30 PM, Düzenleyen: Sükut.
General
aynı şekilde bir haram olmasa da kerih yönleri olabilir. toplumsal boyutta bir günah işleniyorsa buna engel olunur fakat bu boyutu bulmayacaklar için gözetleme, zorlama vs bile doğru değildir tavsiye verilebilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Karşıt cins misafir yasağı verilebilir bence. Onun dışında ev içerisinde yapılan günahlar o şahısları ilgilendirir diye düşünüyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.