You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kimseyi Tahminle Mahkum Edemeyiz

...
Kadın veya erkeğin aklından kötü bir işi yapmak geçebilir. Kötü bir iş dille söylenmez veya bizzat işlenmezse bir günah yazılmaz. Hatta içinden geçen kötü hislere ve vesveseye uymadığı için sevabı bile vardır.

Kimseyi tahmin ile mahkûm edemeyiz. Kimsenin aklından geçeni bilmek ve ona göre tavır almak gibi bir görevimiz yoktur.

Hiç kimse hakkında onun görünen bir kusurundan başka kusurunun olduğunu söyleme hakkımız yoktur. Görmediğimiz kusuru söylemek değil, düşünmek bile yanlıştır, vebaldir. Bu, kötü zanna girer; dinimizde kötü zan yasaklanmıştır.

[Ailenin varlık sebebi, keyif ve eğlence değil, ilâhî emanetleri taşımaktır.]

S. Muhammed Saki Erol
Aile Saadeti

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kimseyi Tahminle Mahkum Edemeyiz
Allah razı olsun
Şu sözler çok meşurdur;

'Ben adama baktım mı ne olduğunu hemen anlarım'
'Ben adamı gözünden tanırım'

haydi ordan zancı seni zancı...

"Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır..."
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-12-2014, Saat:03:12 PM, Düzenleyen: €L€Z.
...
RE: Kimseyi Tahminle Mahkum Edemeyiz
Amin,ecmain

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.