RE: KİMİN İÇİN..
Dikkat et Kalp kıra kıra,kalp kırmaktan rıza-i ilahiye ulaşacak bir kalbin kalmayabilir,kalbinizin kararıp katılaşmayacağını söyleyemezsiniz,hele ki suizanla kalbimizi çamura düşürürüz de farkında bile olmayabiliriz bir de rıza-i ilahiden bahsedebiliriz evet biz biliriz biz zaten her şeyi…. neyse ejderha nefislerimize bu günlük bu kadar söz yeter.nefsimiz ağzından,burnundan alev saçıp yakmasın şimdi bizi de….
Misal olarak okuyabilirsin…
Sen Bilmez misin Ya Musa!
Hani bilirsiniz. Hz. Musa ve kavmi bir keresinde Allah’ı yemeğe davet etmişler. Hz. Musa (a.s.) de gitmiş Rabbine söylemiş. Rabbülâlemin de Hz. Musa’nın davetini kabul etmiş. Davet günü ve saati gelmiş çatmış. Herkes pür dikkat bekliyorlar Cenab-ı Hakk’ı. Özene bezene hazırlanmışlar. O arada uzaktan geldiği belli, yaşlı, üstü başı dökük biri çıkagelmiş davet mahalline. “Ya Musa açım. Bir lokma ekmek versene.” demiş. Hz. Musa da; “Şimdi olmaz, işimiz var, misafirimiz gelecek, meşgulüz görmüyor musun? Sen de git şu kırbalara su doldur da getir, boş durma, çalış.” demiş. Savmış başından ihtiyarı. Gece geçmiş. Beklenen davetli gelmemiş. Ertesi gün çıkmış Rabbin huzuruna Hz. Musa Peygamber: “Ya Rabbi! Söz verdin, gelmedin” deyince; “Ben geldim ya Musa ancak sen yüz vermedin.” “Nasıl olur Ya Rabbi” deyince; “O gelen gariban, aç ihtiyarı sen kovdun adeta. Bilmez misin Allah kulunun gönlündedirYa Musa!” Allah görünmez, yemez, içmez. O inanan kullarının gönlünde yaşar. Sen bilmez değilsin ki Ya Musa. Biz kıssayı naklettik. Hisseyi herkes kendi üleşsin.
Peygamber, kör adam ve ilahi ikaz
BİR gün Hz. Muhammed, Mekke’nin önemli simalarına İslam’ı anlattığı bir sırada gözleri görmeyen bir adam yanına gelir.
Gözleri görmeyen adam şöyle der: “Allah’ın sana öğrettiklerinden bana da öğret”.
Hz. Muhammed, o sırada adama bir cevap vermez.
Çünkü Mekke’nin uluları, kendilerine özel muamele edilmesini beklemektedirler, Hz. Muhammed de onları gücendirmek istememektedir.
Gözleri görmeyen adam, tekrar seslenince Hz. Muhammed’in yüz hatları elinde olmayarak değişir.
İşte bu olay üzerine...
Allah’ın şu ayetleri gelir:
Bismillâhirrahmânirrahîm.
1. (Peygamber) Yüzünü ekşitti ve döndü.
2. Kendisine âmâ geldi, diye.
3. Ne bilirsin, belki o temizlenecek?
4. Veya öğüt belleyecek de öğüt ona fayda verecek.
5. Ama buna ihtiyaç hissetmeyene gelince,
6. Sen ona yöneliyorsun.
7. Onun temizlenmemesinden sana ne?
8. Ama sana can atarak gelen,
9. Allah'tan korkarak gelmişken,
10. Sen onunla ilgilenmiyorsun.
Dostun evi gönüllerdir,
Gönüller yapmağa geldim
(yunus emre)
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb