You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kime ne faydası var?

Kime ne faydası var?

Profesör
Kime ne faydası var?
Hemen her veli; çocuğunun bile görmediği performans ödevlerine (Performans Görevi) imzasını atmıştır... Okuyucumuz Ramazan Bey’in dediği gibi “Velilerin gelişimi için düşünülmüş süper bir açılım” mı, yoksa gerçekten öğrencinin bilgi ve becerisine katkıda bulunan bir sistem mi?... Ya da “Neresinden kaparsa kârdır” uygulaması mı?...


Performans görevleri seviyeye uygun verilmedikten ve öğrenci yapmadıktan sonra sıfır fayda, gereksiz zaman+emek+para!..
@soyleaysenur

İnterneti ve bilgisayarı olumlu kullandırdık demeye yarayan bir sistem olsa gerek...
(Ahmed Ferruh Gülcan)

Performans ödevlerinin amacı ailenin çocukla ilgilenmesini sağlamak. Yoksa köy maketini 10 yaşındakinin yapamayacağı ortada.
@cnneraslan

Bugünden bilinmez! 40 kişilik sınıftan 39’una o ödev aslında “annesine-babasına” külfettir, zahmettir. Ama 1 tanesi çıkar, o performans ödevini ciddiye aldığı için, hakkını da verdiği için “büyük adam” olur! Her öğrencinin hayatında, istikbalini belirleyen bir “performans ödevi” vardır. Yeter ki doğru ödev, doğru öğrencide buluşsun!
(Engin Biçer)

Velilerin başına sıkıntıdan başka ne işe yarayacak?... Çocukların yapmadığını bildikleri halde not verenler de cabası.
@tufanina

Benim bir eniştem var Tekirdağ’da. Okulda ünlü. Performans ödevlerinden hep 100 alıyor... Öğretmenler onun yaptıklarını bekliyormuş...
(Aylin Topuz)

Annelerin becerileri kıyaslanıyor ve okul çıkışlarında birbirlerine hava atıyorlar, budur... @_merdemir


Bize faydası oldu, nerde ne malzeme satılıyor, kimden alınır, nasıl yapılır öğrendik, kendi elcağızımızla yapıp okula götürdük. Artı puanları çocuklara verdiler.
(Muhammed Masum Hattatoğlu)


Tamamen kartuş israfı...
@ArifSancak


Velilerin ilmî çalışmalarına çok fayda sağlayan bir sistem.
(Hasan Hüseyin Başaran)


Velilere ver maşallah çok özenli işler yapıyolar...
@Iskenderbilge51


Anne-baba, olmazsa diğer akrabaların eğitimine katkısı paha biçilemez...
(Mehmet Şebip Arvas)


Geçenlerde bir velinin mobilyacı ustası aradığını Sincan sanayide rastladım: “Kardeş çocuğun ödevi var, nasıl yapacağız?...”
@Adem_Sirin67


Verilen ödevler bazen derslerle alakalı olmayıp çocuğun sınırlarını zorlayacak derecede ağır oluyor... Öyle olmasa bile internette bu konuyla ilgili o kadar çok örnek var ki çocuk beynini ya da hayal gücünü kullanmak yerine hazır ödevin kopyasını kullanıyor... Çocukların her istediğini onlara sunarak veya hazıra alıştırarak beyinlerini ve hayal güçlerini iflas ettiriyoruz...
(Asuman Asu)


alıntı
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.