You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
Kimdir ben
Ben dahil hiç kimse bakmadığında kimdir "ben"?

"Her ne kadar kendilerinin temsili hafızalarında sabit olmasa da uyuyan kişi bile uykusunda, sarhoş da sarhoşluğunda kendisinin varlığından tamamen habersiz değildir. Eğer sen zatını ilk yaratılışında sağlıklı ve akıllı bir yapıda vehmedersen ve onun bütünüyle parçaları birbirine bitişik olmayan bir konum ve yapı bütününde olduğunu ve organların birbirine deymeyip aksine ayrı ayrı durduğunu ve de yalıtılmış havada bir an asılı durduğunu varsayarak vehmedersen kendini herşeyden habersiz ancak varlığının subûtundan haberdar olarak bulursun. […] zatını neyle algılıyorsun? Zatını algılayan şey nedir? Sana göre algılayan, gözlemle seni bilinçlendiren beş duyundan biri midir? Yoksa aklın ve beş duyundan başka onunla bağıntılı olan bir kuvve midir? […] Senden algılananın, gözünün cildinden algıladiğı şey olduğu sonucunu mu elde ediyorsun? Hayır, zira sen ondan soyunduğunda ve cildin değiştiğinde yine sen, sen olarak kalırsın. […] senden algıladığın senin sen olmanda zorunlu olarak bulunmayan, kendini algılar halde algılamadığın şeylerden başka bir şeydir. Bu durumda senden algılanan hiç bir yönden duyu olarak algıladığın şeylerden değildir…”/İbn Sînâ-El-İşârât ve’t-tenbîhât
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.