You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kim olmak isterdiniz?

kim olmak isterdiniz?

General
RE: kim olmak isterdiniz?
Evet o Hoca.Kendisinin Türk halkına yaptığı en büyük hizmetlerden birisi de Serahsi'nin Mebsut'unu Türkçeye tercüme etmesidir.Yaklaşık 10 yılda tercüme ettiler.

Mebsut demek Hanefi Fıkhının bel kemiği demektir.Çok istifade ederiz Mebsuttan.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Azim abi sadece bazı aklıma takılan sorularda oluyor. Hukuk ve İslamın (Daha doğrusu hanefi mezhebinde) kaidelerini doğru düzgün bilmiyorum... Biri kalksa ben mezheplerin ya da islamın haklı olduğunu kanıtla, malesef o derece dahi bilgim yok Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Abi senin tavsiye edebileceğin kitaplar varmı bana? Geçende yazdım ya bende ki kitaplar hep zarttırı zart zort hesabı çöplük neredeyse... 30-40 kitabın içinde 7-8 tanesi dini... Açıkçası sana sıkıntı olmazsa daha önce yazacaktım cesaret edemedim... Zamanın varsa günlük olmasına gerek yok, şöyle 3-4 günde bir de olur... Bana yol yordam öğretsen... Yani bi nevi hocalık yapsan, ışık tutsan... Bir çok yorumunu okudum gerçekten çok güzel ve ilmi bilgilerin var...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.