You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kılıçdaroğlu'na Hadis Şoku!! :)

kimya-yı saadet
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Peygamber Efendimiz'in sözü" diye çıkartma kartına yazdığı söz doğru çıkmadı.

Hadis uzmanları, CHP'lilerce vatandaşlara dağıtılan kartın üzerinde yer alan "Adaleti çiğneyen devlet adamlarını cezalandırmayan milletler çökmek zorundadır." ifadesinin kayıtlarda yer almadığını belirtiyor.

Hadis-i şeriflerde adalet ve adaletli yöneticilerin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Marmara Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. İsmail Lütfü Çakan, bugüne kadar kayıtlarda böyle bir hadise rastlamadığını dile getiriyor. Hadis uzmanı Prof. Dr. İbrahim Canan da "Lafız olarak böyle bir hadis hatırlamıyorum." diyor. Uzmanlar, Peygamberimiz'in adalet ile ilgili "En faziletli cihat zalim bir idarecinin yanında ona adaleti söylemektir.", "Kıyamet gününde hiçbir gölgenin olmadığı bir günde Allah'ın gölgesinde gölgelenecek olan adil hükümdardır." sözlerinin bulunduğunu belirtiyor. Hz. Ömer'e ait "Adalet mülkün temelidir" sözüne de dikkat çeken hadisçiler, CHP'lilerin seçmene dağıttığı kartlarda yer alan ifadenin, bu sözlerden derlenmiş olabileceğini vurguluyor.

21.Mart.2009
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kılıçdaroğlu'na Hadis Şoku!! :)
hangi sözü doğru ki buda doğru çıksın gülücük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
komikler ya zorla gülünecek hale düşmeye çalışıyolar azimlerine hayranım yani...!
DOKUNAN BANA MENDİL TUTSUN...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-03-2009, Saat:12:08 AM, Düzenleyen: derviş.
MüslümAnarşist
insan kılıklı mal
Sevgilim, eylem güzelim benim!
Yitik bir ülkeyi korumaya değil,
Yeniden kurulacak bir ülkeyi
Aşkla örmeye benzer devrimci olmak....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.