You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kendimi Nasıl Düzeltmeliyim ?

Yeni Üye
Merhaba

Kısaca kendimden bahsedeyim:
Ben 30 yaşındayım ve ailemin yanında yaşıyorum,
annem rahatsızlığından ötürü ev işlerini yapmakta güçlük çekiyor. Genelde çok gezemese de annem genelde yatarak hayatını sürdürmekte. yaklaşık 13 yıldan beri ev temizliği ıvır zıvır işleri ben yaptım. Annemin rahatsızlığı içten içe beni de çok üzdü.

Babam da çok kuralcı ve saf biri. Kendi kardeşleri ( halalarım ve amcam ) babama ve ailesine ( bize ) sözde saygılı özde saygısız diyebilirim. Bunca yıl boyunca hep ailemi özellikle annemi ezdiler babamda hep sessiz kaldı bu gidişe. Yaptıkları pislikleri , fesatlıkları anlatsam sanırım STV'ye en 3 yıllık konu çıkardı gülücük

Ben son yıllarıma kadar karıncayı incitmeyecek adamken , artık zıvanadan çıktık işte. Ben artık bıktım. halalarımın , kuzenlerimin ve amcamın fesatlıklarından dolayı babamı sorumlu tuttum ve babama son beş yıldan beri küstüm. Babama bedduadan tutun bir sürü küfür ettim.

Anneme de arada bir küfür ettim ama ne yapayım bıktım ?

Şimdi 7/24 internetteyim ve hayatım boş boş geçiyor. İşsizim , iş bulasım gelmiyor.

Fazla detaya da gerek yok , biraz profilimi çıkarmışsınızdır umarım.

Şimdi gelelim sorularıma.

Bana büyü yapılmış olabilir mi ?
Büyü nedir ? Yüce Rabbim büyüyü neden engellemiyor, mesela boynumda cevşen var, her gece ayetel kürsi , felak nas sürelerini okuyordum, ama hep babam ve kardeşlerinden nefret edesim geliyor ? Benim kalbim önceleri çok temiz olduğunu düşünüyorum son yıllarda bozulmuş olabilirim ama Yüce Rabbim benden ne bekliyor, acaba iyi kulluk etmedim mi ? Zıvanadan çıkmadan önce aileme hep saygılıydım. Kimisi hocaya git diyor kimisi işte şu sureleri duaları falan oku diyor. Şayet büyü varsa ben ne yapmalıyım ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Kendimi Nasıl Düzeltmeliyim ?
Merhaba

Anne ve Babaya bu şekilde davranmanın verebileceği manevi rahatsızlık büyünün verebileceği rahatsızlıktan çok daha fazladır. Allah azze ve celle onlara ''üf'' demeyi nehyederken sen çok fazlasını yapmışsın. Hemen tevbe etmeli ve onlardan özür dilemelisin. Bunu basite alma, selim aklını nefsine kurban etme, ebedi hayatın saadetini dünya hayatının sefaleti ile tebdil etme.

Soruların:

Sihir bir kısım insanların uzakta olduğu şeylerden değildir. Kuran sihri bir vakıa olarak kabul eder ve iki meleğin (imtihan için) yeryüzüne inip sihri öğrettiklerini haber veriyor.
Fakat sihir/büyü bir illüzyon mudur yoksa insanlar üzerinde bir yaptırımı var mıdır, meselesi insanlar arasında ihtilaflıdır.
Ehli Sünnete göre yaptırımı ve tesiri vardır. Fakat Mu'tezile fırkası muhtelif gerekçelerle bunu kabul etmez. Biz ehli sünneti baz alarak sorularına cevap arayalım:

Büyü nedir, soruna eğer bir illüzyon olduğuna dair görüşü tamamen çöpe atacak olursak -bizden başka olan varlıkları kullanarak bir takım gayeler elde etmeye çalışmaktır- diyebiliriz. bir nevi paranormal bir vakıa.

Allah azze ve celle imtihan için sihre ve büyüye izin vermiş. Ama bize bundan korunma yollarını da öğretmiş. Günahlardan sakınarak kuran okuyarak ve okutarak sihrin etkisinden biiznillah kurtulunabilir.
Boynundaki cevşene gelince bu uydurulmuş bir şeydir bunu çıkarıp atmalısın çünkü bilakis bu kötü cinleri daha çok çekebilir. eğer ille bir şey boynuna asacaksan bunun kuran olmasını sana tavsiye ederim. ama asıl yapman asman değil okumandır. ihlasla okumandır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
anne baba rızasından başlayabilirsin.. Büyü olayını bir tarafa bırak şimdilik.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-11-2013, Saat:12:34 PM, Düzenleyen: Mihman.
Acemi Üye
Kardeşim sabır göstermelisin.Sabır herşeyin ilacıdır.Küfür etme hem kendine hemde annene yazık.Onlar seni ezsin ama sen onları ezme.Öbür dünyada nasıl karşılığını alacaksın bilirmisin ? Ya-sabır çek.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.