You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

''Kendimi kötü hissediyorum;

General
''Kendimi kötü hissediyorum; bazen doyumsuzluğuma, aç gözlülüğüme kızıyorum, hiçbir şey yokken Allah çok şey verdi ama işte insanız… Hep biraz daha fazlasını çekiyor nefis. Daha fazla para, daha fazla araba, daha fazla ev.
İnanın hiçbir şey olmuyor. Olmayan olsun, olan daha fazla istiyor, bu mücadele hayatı alıp gidiyor.
Eskiden haftada bir kere köfte yerdik. Çok iyiydi bizim Atilla abinin köftesi, çeyrek severdim ekmeği çıkartıp üstüne kapatırdı. Şimdi her gün köfte var ama aynı tat yok.
Böyle bir şey işte hayatın sınavı… Yokken özlem duyulan, varken sıkılınan…
Annem bazen ’70 metrekare evi özlüyorum’ diyor. Haklı, çünkü o zamanlar daha samimiydi her şey.
Hayattan özür diliyorum.''
(Az önce, bir gazetede denk geldiğim Barcelona'lı milli futbolcu Arda Turan'ın yukarıda sizlerle paylaştığım itiraf cümleleri, bir kez daha şükür ve kanaat duygusunun ne büyük bir nimet ve huzur kaynağı olduğunu hatırlattı bendenize...)

s.kocaaslan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: ''Kendimi kötü hissediyorum;
Peygamberimiz Aleyhisselatuvesselamın bir duası vardı aklımda kaldığı kadarıyla şöyleydi;

"Allah'ım bana kimseye muhtaç olmayacak kadar rızık ver."

Bunu her iki yönde de anlamak lazım. Yani, ne kimseye muhtaç olacak kadar az ve nede ihtiyacımdan fazlası kadarı. Yani yeteri kadarı. gülücük
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: ''Kendimi kötü hissediyorum;
evet her şeye sahip olan bir gün bıkar yapacak bir işi olmayınca da ne yapacağını bilemez şaşırır her şeyin hayırlısı demek lazım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.