Çünkü böyle tartışmalı şeyleri aslında onların çözüp insanları aydınlatmaları gerekir.
Resulullah zamanında gerçekten insanlar dünyanın yuvarlak olup döndüğünü değil, ay ve güneşi dünyada doğup batıyor gibi algıladığını anlıyoruz. Bu ayetlerdeki tuhaflığı eğer resulullah farketmiş olsaydı, zaten bunu Allah'a sorardı, ve işin doğrusunu öğrenip anlatırdı. O bir sorun görmedi çünkü ayetler zaten onun da düşündüğü şekildeydi.
Ancak ben diyim 1800lerde, siz diyin 1900larda insanlık artık her şeyi öğrenmişti. Özellikle bu devrin alimlerinin bu işe el atıp çözmeleri lazımdı.
Tamam, şuna bir şey demiyorum. Resulullahtan sonra bir peygamber gelmeyecektir. amenna. Ama, her döneme ait en az bir tane "kutup" diye tarif edilecek kadar bilgili kişiler gelip geçmiş, zaten bununla ilgili de ayetler hadisler mevcut.
Bu dönemdekilerle ilgili de çeşitli söylentiler var. diyelim ki nakşi şeyhini düşünün, veya nur cemaati şeyhi olsun. Farketmiyor. Bu tarz kişiler vahiy yoluyla değilse bile Allah'ın ilham vermesi ile bir çok şeyi görebiliyor.
Şimdi bu kişiler biliyor ki ortada ir tuhaflık var. Soracak dua edecek yanıtı gelecek bir şekilde. İşte ben buna kızıyorum. "Aman ben ayeti tartışırsam Allah bana kızar mı" şeklinde, ben böyle sanıyorum herhalde bundan korkuyorlar, böyle anlamsız bir korkuları var. Halbuki ayetlerin karanlıkta olması bir çok insanı şüphede bırakıyor.
Ben o yüzden bunlara kızıyorum. Esas görev bunların görevi.
diyelim ki biz burda 3 gün 5 gündür uğraşıyorsak belki bir ayı bulacak belki geçecekse, bu kişiler bu meseleyi belki aynı gün içinde çözme kapasitesindeler.
Ama kolayını seçiyorlar. Kolayı ne? Herkesin söylediğinin aynısı. :D Ne ama? Garanti. Biliyor ki böyle derse resulullahın izinden gitmiş olacak. Tamam gidelim, gidemeyenleri ne yapacağız? Boşver canım ben kendimi kurtarayım dersen, senin alimliğini de ilmini de ben yerim arkadaşım.
acıktımmı nedir.
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)