You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kaza Namazı ve Bir Kaç Soru ?

Acemi Üye
Bir kaç sorum vardı arkadaşlar.16 yaşındayım dinime çok bağlı olmama rağmen ne namaz kılıyorum ne oruç tutuyorum.Tek yaptığım insanlara kötü davranmamaya çalışıyorum,kötü söz söyleyip küfretmemeye çalışıyorum(fakat arada kaçabiliyor),dua ediyorum.Her akşam yatmadan bildiğim duaları okur yatarım.Ve mesela sabah ders çalışırken dersi bırakıp besmele çekerim,dua ederim.Ya da okula giderken gidene kadar besmele çeker,dua ederim.Bu yaptıklarımda yanlış bir şey var mı ?

Ve artık namaz kılmaya başlamak istiyorum.Sabah,akşam ve yatsı namazını zamanında kılabilirim ama öğlenci olduğum için öğle ve ikindi namazı kaçıyor.Onların akşama kazasını kılsam sorun olur mu ? Bu arada 2 günde 1 basket oynamaya çıkıyorum.Eve gelip eşyalarımı bırakıp,üstümü giyinip gidiyorum baskete.Basketten geldikten sonra öğle ve ikindi namazının kazasını kılsam günah mıdır ?

Son olarak eğer akşam, öğle ve ikindi namazının kazasını kılabileceksem önce akşam namazını kılıp sonra mı kazaları kılayım yoksa önce kazaları kılıp sonra mı akşam namazını kılmam gerekir ?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Cevaplarsanız sevinirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-11-2014, Saat:12:40 PM, Düzenleyen: İyi.
Üye
RE: Kaza Namazı ve Bir Kaç Soru ?
Saygıdeğer kardeşim okula tesbihat yaparak gitmen ve diger insani iyiliklerin çok güzel ama şunu bilmemiz gerekiyorki kaza namazı yoktur sen kendini bilerek bir arabanın önüne atsan intihar mi etmiş olursun kaza mi yapmış olursun tabikide intihar etmiş olursun çünkü bilerek atıyorsun kendini arabanın önüne. ancak Unutarak kaçırdığın namazın kazası olur unutmak dinen bir özür sayılır bilerek kilmazsan intihar olur kaza olmaz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Birtane seccade al çantana koy okulda namaz kıl dua esnasında aklına birşeyler gelmesi sadece sende olan bişey değil gülücük sadece dua samimi edilmeyince ezber olunca akla herşey gelir bunda sana günah yoktur allahın izniyle
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Her işine Allah'ın adıyla başlaman besmele çekmen çok hoşuma gitti gülücük böyle devam , besmele her işin başındadır ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yorumlar için sağolun arkadaşlar.Fakat okulda namaz kılmam mümkün değil.Yakında cami yok ve dışarı salmazlar.

Ve en başta dediğim gibi eğer kaza namazlarını kılabileceksem akşam eve gelince önce akşam namazını kılıp sonra mı farzları kılayım.Yoksa önce farzlar ve sonra akşam namazı mı ?

Ve basketten sonra kılmam günah mıdır ?

Bu arada kaza namazı nasıl kılınır hiç bilmiyorum.Zahmet olmazsa bana özelden öğle ve ikindi namazının sırasıyla nasıl kılındığını anlatabilirse sevinirim.Ya da link varsa linkte atabilirsiniz.

Yorumlar için tekrardan sağolun.Shy
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman

Kardeşim evde abdestini al , seccadeni de götür, okula git , Müdüre veya sevdiğin bir Öğretmenine de ki namaz kılmak için boş bir oda lazım.Yardımcı olabilir misiniz?

Ben öyle yaptım.Boş bir yerde kıldım.Müdür de yardımcı oldu.

Eminim ki Müdür sana da yardımcı olacaktır.İllaki camide kılıcan diye birşey yok.

Bu dediklerimi yap ama kesinlikle kazaya bırakma.

Önceki kılamadığın namazların da kazasını kılabilirsin.İstersen önce vakit namazını kılar sonra kazayı kılarsın , istersen önce kazayı kılar sonra vakit namazını kılarsın.

فِيهِ : وُجُوبُ قَضَاءِ الْفَرِيضَةِ الْفَائِتَةِ سَوَاءٌ تَرَكَهَا بِعُذْرٍ كَنَوْمٍ وَنِسْيَانٍ أَوْ بِغَيْرِ عُذْرٍ

İmam Nevevi , Sahihi Müslim Şerhinde -kaza namazı ile ilgili bir rivayeti açıklarken şöyle diyor :

Bu hadiste , Kaçırılan namazların kazasının vucubu(gerekliliği) vardır.Gerek uyku ve unutma gibi sebeplerle gerek bilerek (özürsüz) olarak kazaya bıraksın aynıdır.(İkisinin de kazası gerekir)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-11-2014, Saat:05:38 PM, Düzenleyen: Ahmed1.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.