You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kayseri İmam Hatip Lisesi

Profesör
Milli Eğitim Bakanlığınca açılan orta öğretim sistemi içinde yüksek öğretime hazırlayan programların yanında imamlık, hatiplik ve kur’an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesinde görevli en az lise seviyesinde genel ve mesleki öğrenim görmüş elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan okulumuz 1976-1977 öğretim yılında eski kur’an kursu ve müftülük binasında 5 öğretmen ve 89 öğrenci ile tek katlı bir binada eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonraki yıllarda halkın ilgi ve teveccühünü kazanan okulumuza öğrenci akını olması nedeni ile okul koruma derneği tarafından 1979 yılında ikinci kat ilavesi yapılmıştır.1990 yılında 17110 metrekarelik arsaya 21derslik ve her türlü yan birimi alacak inşaata Kayseri Valisi Yüksel Çavuşoğlu tarafından temeli atılmıştır.

Okul Koruma Derneğince 1995 yılına kadar ayni ve nakdi toplam 3.5 milyar harcanmıştır.1996 yılında Bünyanlı iş adamı hayırsever Nurettin Baydemir tarafından okul tamamlanmıştır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kayseri İmam Hatip Lisesi
arkdaşım mezun egıtım guzelmiş
Faniyim fani olanı istemem Acizim aciz olanı istemem Ruhumu Rahmana teslım eyledim gayrı istemem....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Kayseri İmam Hatip Lisesi
benim güzel okulum cok şey kattı bize ilim irfan adına...şimdiki hali nasıl bilmem ama 2008li yılları guzeldi...Allah böyle içinde Allah ve Rasulu nu anlatan ilim mekteplerinin sayısını artırsın (amin)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.