You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kaymaklı Türk Kahvesi Tarifi

Profesör

[Resim: Resim+272.jpg]

Malzemeler

2 çay kaşığı Kahve
2 çay kaşığı Toz Şeker ( Kesme Şeker olmaz )
1 fincan soğuk Su veya soğuk Süt

Yapılışı

Malzemeler cezveye konulup,ocağın altı yakılır.Çay kaşını eğik tutarak 1-2 kez karıştırılır.Köpürene kadar hiçbir şey yapmadan beklenir.3 kez köpürtülerek,her seferinde köpüğü fincana dökülür.Afiyet olsun.

NOT : Kahvenin yanında bitter çikolata da tercih edilebilir.

Kahvenin Yararı

Kahvenin bileşiminde en önemli olarak kafein alkoloidi vardır. Kafeinin az miktarının damarları genişletmek sûretiyle uyarıcı etkisi vardır.Kalbi kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, böbrek damarlarını genişleterek idrarı çoğaltır, solunumu hızlandırır. Kani beyne çekerek, beynin faaliyetini arttırır ve narkotiklerle zehirlenmelere karsı kullanilir. Fazla miktarda alındığında uyarıcı etki fazlalaşır, kalbin çarpıntısını arttırır, kulakların uğuldamasına sebebe olur. Çok fazla alınırsa ölümle sonuçlanır. Kahvede az miktarda protein, yağ ve sakaroz bulunur. Kahve, ye çekirdek olarak veya çekilmiş olarak (kavrulup-öğütülmüş) olarak satılır. Kavrulup öğütülmüş kahve çabuk bayatladığından, daha çok çekirdek kahve tercih edilir.

Bitter Çikolatanın Yararı

Kakaonun bileşiminde teobromin, kafein, kakao sâbit yağı vardır. Bol kalorili bir besindir. Ayrica %40 karbonhidrat, % 18 protein vardır. Kafeinden dolayı kahvede olduğu gibi yatıştırıcı ve uyarıcı etkisi vardır. Az miktarı kalbi kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, idrar söktürür. Fazla miktarı zararlıdır

Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kaymaklı Türk Kahvesi Tarifi
ahh ahh kahvede çikolatada yasak mideme üzgün

ama güzel kahve yaparım hee bol köpüklü Wink
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
bayılırım kahveyeee heleki türk kahvesinee
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
buyrun size türk kahvesi :sırıtık:köpüğü kaçtı ama olsun
[Resim: 211144kahve_250.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
kız yasaklı siteden resim almışınnnngülücük
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Biraz önce içtim bol köpüklüSmile
Reyhan az olmuş bunun köpüğü kıss.Sen gel ben sana bi kahwe yapım köpük gör.Tongue
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
:sırıtık:tşk cnm bende az önce içtim esra Tongue kız bizzat kendim yapmıştım biraz köpüğü fazla olmuş sadece karizm
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.