You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Karşıt Cinsle Din Muhabbeti

Acemi Üye
Geçenlerde din üzerine muhabbet ettiğim bir amca bana karşıt cinsle görüşmenin her türlü caiz olmadığını söyledi bana ama ben karşıt cinsle konuşurken din üzerine konuşuyorsak günah değil aksine sevap değilmidir dedim. Bununla ilgili bir hadis duymuştum hatta sanki dedim ama aklıma o an gelmedi. Amca bana öyle bir hadis varsa da kaynağı sağlam değildir demişti. Nette araştırma yaptım ama hadis bulamadım ama karşıt cinsle islami konuda konuşmanın sevap olduğunu belirten yazılar buldum. Sizin görüşlerinizi ve varsa konuyla alakalı ayet veya hadis kaynaklarınızı alabilirmiyim ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Karşıt Cinsle Din Muhabbeti
arkadaşlar gelince yanıt verirler
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Amca doğru söylemiş
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Bu konuda mutlak bir hüküm verilemez. Konuşmanın yeri/zamanı/şartları/kişisine ve sürecine göre konu değerlendirilir. ''Din adına...'' şeklindeki ileri sürülen gerekçenin dahi tahlile tabii tutulması gerekir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
sevgili kardeşim eğer bir odada baş başbaşaysanız doğru olmaz ama arkadaş ortamı var ise yalnız değilseniz dini sohbet etmeniz doğrudur.
Akıp giden zaman içinde ahesteyim , Kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim , Uyandır artık Ya Rab Belki son nefesteyim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
haramsa forum toptan günahkar olduk.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bende kişileri günaha götürmeyecek şartların olmaması durumunda ve kişilerin niyetlerinin de tam anlamıyla temiz olması durumunda bir sorun olmayacağını düşünüyorum ama akla başka tarz sorular geliyor. Ne bileyim bir bayanın sesi bir erkek için caiz değil deniliyor ve bu yüzdende şüpheli bir durum olduğunu düşünüyorum.

Bu konu hakkında yazılmış bir kaynak bulamadım belkide sanal alemde ilk kez böyle bir konuyu biz tartışıyoruzdur gülücük

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.