You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Karikatür Günah Mı

Karikatür Günah Mı

Yeni Üye
Karikatür Günah Mı
İzlediğim çoğu videoda canlı resmin haram olduğunu duydum ve atabileceğim kadarını attım (içim ne kadar acısa da) ve onlardan kurtuldum
Ama karikatür günah mı?Çünkü karikatür gibi çizdiğim 3 çizgi roman var ve bunlar basılıp para kazanmak için değil sadece iç dünyamı bir yere aktarmak için
Soruda karikatür günah mı dedim çünkü her ne kadar çizgi roman da olsa çizim tarzım insan yüzünü tıpatıp aynısı gibi çizmiyorum sadece bir yuvarlak ve içine iki çizgi(gözler) ve bir yay(ağız) çiziyorum. Big Grin
Eğer önemli olacaksa fantastik - gerçek dışı karakterler ve olaylar çiziyorum
Lütfen cevap yazın günah olup olmadığını merak ediyorum üzgün
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Karikatür Günah Mı

Hz. Âişe (r.anhâ) anlatıyor:

Rasûlullah (s.a.v.) bir seferden dönmüştü. (O yokken) ben, yüklüğün önüne, üzerinde resimler bulunan bir bez (perde) çekmiştim. Rasûlullah perdeyi görünce, çekip attı, (öfkeden) yüzü de renklenmişti.

"Ey Âişe!" buyurdular, "Bil ki, kıyamet günü insanların en çok azap görecek olanı Allah'ın yarattıklarını taklit edenlerdir." Hz. Âişe (r.â) devamla:

"Biz o bezi kestik, bir veya iki minder yaptık." demiştir. (Buhârî, Libâs 91,95.).

“Kıyamet gününde en şiddetli azaba mâruz kalacak olanlar musavvirlerdir.” (Buhârî, “Libâs”, 89).

“Bu sûretleri yapanlara kıyamet gününde ‘Yarattıklarınıza can verin.’ denilerek azap edilecektir.” (Buhârî, “Libâs”, 89).

Fakat bu resmin sınırı ruh taşıyabilecek canlılar olmasıdır.

Başı koparılmış ruh sahibi canlının timsalinin mubah olduğu anlaşılmaktadır. Buna göre, bu hadis ruh sahibi olmayan şeylerin tasvirinin mubah olduğuna ve görünüm itibariyle ruh taşıması mümkün olmayan canlıların yasak kapsamından çıktığına delâlet etmektedir."
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.