You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KARABASAN NASIL OLUSUR???

Acemi Üye
Rüyada gördüğümüz aktivitelerin fizyolojik etkisi, tıpkı günlük hayatta açık bilinçle yaşadıklarımızın aynısıdır. Rüyamızda, koşmak, şarkı söylemek, kaçmak aktivitelerinde bulunuyorsak beyinden kaslara bu fonksiyonlar için emirler gider. REM uykusu sırasında oluşan bu hareket emirlerini ‘’Locus Coeruleus’’ noktası durdurur. Bu nedenle kişi hareket etmek istediği halde hareket edemez. Uyku esnasında kişileri korumaya yönelik oluşmuş bu güvenlik sistemi, özellikle heyecanlı rüyalarda kişiye felç olmuşluk duygusu verir. İnsan rüyasında da kaçmak istediği halde kaçamadığı, koşmak istediği halde koşamadığı rüyalar görür. Bu felç olmuşluk hissi, korkunç rüyalarda kabusa dönüşür ve abartılı korku tepkileri (hızlı kalp çarpıntısı, ter içinde kalmak, ağız kuruluğu v.b) hissederek uyanan kabus sahipleri KARABASAN sanrısı ile kalkarlar....
KIYAMET VAR VAR KIYAM ET...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: KARABASAN NASIL OLUSUR???
beni daha bu sabah bastı.ama korkmayın.gözlerinizi kapatın(rüyanızda tabi) o sizi görmez gülücük ben öyle yapıyom.

yastıksız yatmayın.yatarsanız. benim gibi uyku felci geçirir.konuşur bağıramazsınız.sesiniz çıkmaz.(çünkü ilk önce ses tellrini etkiliyo)rüyadan kalkmaya çalışırsınız kalkamazsınız.çok nalet bişey.

+oturarakta uyumayın gene basıyo.boynunuz rahat olsun.ölen var böyle.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-09-2008, Saat:11:23 PM, Düzenleyen: Zefyhr.
Profesör
RE: KARABASAN NASIL OLUSUR???
bende yaşadım bi defa ama çok kotu bşy öldüm sandım gülücüksesin çıkmıyor hareket edemiyorsun Allah kimseye yasatmasın gülücük
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.