You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kara carsag ve pece giymek

Acemi Üye
alüküm selam kardeslerim,

ben 24 yasindayim ve 16 yasindan belli evli ve üc cocuk annesiyim.
kücüklümden belli kapaliyim. esim ve ben cok sükür namazimi kilariz. ben giyim konusundan size danismak istedim
ben örtülüm ve ferace giyorum (siyah) ve siyah basöürtüsü altinda tabiki siyah sade bone. esim gecen kara carsaf giyip pece takmami arzu etti, yani baski felan yapmadi, sadece mutlu edersin beni dedi, ama zorlama kendini dedi.

aslinda bende isitiyorum, ferace artik (kimse kizmasin lütfen) bana örtünmek gibi gelmiyor. ama kara carsafi kaldiramam diye korkuyorum. lütfen yardim edin, cok kararsizim ve kara carsaf istanbulda nerde satiliyor?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: kara carsag ve pece giymek
bilmiyorum, bence ferace daha güzel gülücük
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ama örtünmek güzel olmak icin deyildir, dikkat cekmek icindir, ben güzelimi esime dört duvar arasinda yaparim ( benim fikrim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet, lakin çarşaf değil
çarşafın daha çok dikkat çektiği kesin.
tamam sizin özeliniz
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-03-2015, Saat:12:42 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Profesör
Sevgili klardeşim öncelikle hoş geldiniz sefa getirdiniz gülücük
Ne kadar güzel nekadar hoş ve bir alimin dediği gibi takvanın en güzel hallerinden bir haldir bu örtü şekli, Allah yar ve yardımcınız olsun inş..İstanbul fatih çarşamba semtinde heryerde bulabilrisniz güzel kardeşim.. gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Allah razi olsun kardesim, sizde mi carsaf ve pecelisiniz, gercekten satiliyor mu yoksa diktirmek mi lazim, ben komsudan duydum, onlar diktoriyor diyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
birsey sorcam, sizler belkide benden büyüksünüz, evde de basörtülü gezmek daha mi iyi, duymustum birzaman Allah seni evde de göriyor diye, kafam karismiti, ben günah deyil diye biliyorum, aydinlatirsaniz sevinirim, Allah razi olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Hoşgeldiniz...Öncelikle...
Tabi islamda erkek ve bayan açısından tesettürün sınırları bellidir...Bayanlar için avret mahalleri de bellidir...Günümüzde şahsen benim görüşüm bunu en iyi şekilde sağlayan çarşaf tır...peçe ise işin takva boyutunu yansıtmaktadır...arkadaşın dediği gibi fatih çarşamba dan temin edebilirsiniz...Aynı şekilde nefsinize zor gelmesi doğal bir durumdur...Ancak faydaları açıktır...şöyle ki;
1)tam manada tesettüre riayet etmiş olacaksınız...
2)helaliniz olan eşiniz in rızasını memnuniyetini almış olacakdınız...önemli buda...

Ayrıca dikkat çekme konusuna gelince niyet önce Allah rızası sonra eş rızası nı ihlas lı şekilde yerine getirmek olursa önemli değil insanlar...siz çarşaf yerine başka şeylerde giyseniz size bakacak insanlar gene bakar yani afedersiniz...

Allah yardımcınız olsun...Rabbim katında da kabul olur bunca uğraş ve düşünceniz inşAllah...selam ve dua ile...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.