You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Kaplumbaga
Seyyid Muhammed Saki Haşimi Hz'nin naklettiğine göre

Gavs Hz.(k.s) şöyle buyurmuşlardır:

"Sadat-ı Kiram'ın nazarı kaplumbağa nazarı gibidir.

Kaplumbağa yumurtasını yapar, biraz geri çekilir, yumurtaya bir müddet nazar eder.Sonra onu kuma veya toprağa gömüp gider.Onun bu bakışı yumurtayı olgunlaştırmaya yeter.Belli bir müddet sonra yavru meydana gelir.

Sadat-ı Kiram'ın nazarı da kalbi olgunlaştırır.Allah dostlarının nazarı ilahi bir nurdur.Bu nur kalbin ilacı olur.Allahu Teala kudsi bir hadiste dostlarına verdiği bu nur hakkında şöyle buyurmuştur:

'Ben kulumu sevdim mi onun işten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum.O benimle görür, benimle işitir, benimle tutar, benimle yürür.
Benden herhangi birşey isterse onu verir,bana sığınırsa muhakkak onu himaye ederim.'

İşte Sadat-ı Kiram bu yüce davete ermiştir.Allahu Teala onlara bu yetkiyi vermiştir."

ELhamdüLiLLah....
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.