You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kanuni yanlış mı yaptı

kanuni yanlış mı yaptı

Acemi Üye
kanuni yanlış mı yaptı
kanuni sultan Süleyman malum haksız yere oğlunu öldürtmüştür ve onun suçsuz çocuklarını ilerde intikam alır diye boğdurtmuştur kendi kız kardeşinin çocuklarını yani pargalınında çocuklarınıda boğdurtmuştur kendisi aynı zamanda halife dir kanuniye söven insanlarda var ne kadar doğru yaptıkları kanuninin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: kanuni yanlış mı yaptı
kardeşim hükmü sen koymuşsun zaten "haksız yere öldürdü" diye sana tutup haksızsın demek deveye hendek atlatmaktan daha zor

eğer bunları o saçma sapan ateist Meral okay ın senaryosunu yazmasıyla başlayan o diziyle öğrendiysen cevap yok ...........ama kaynak getir biz de öğrenelim
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-02-2014, Saat:01:01 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Acemi Üye
tv ve web sitelerinde tarihçilerde konuşuyor kardeşim ben zaten o diziden nefret eden birisiyim olaya ışık getirmek için yazdım ben bu konuyu 10 ayrı kişiden dinledim ayrıca mustafa haksız yere ölmedimi sizcede
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-02-2014, Saat:12:58 AM, Düzenleyen: izzetyenilmez.
General
savunulacak pek bir yönü yok, osmanlının tertemiz bir islam devleti olduğunu söylemek mümkün değil.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
ben bilmiyorum bu işin uzmanı değilim ama ateistlere inanmam.. şu videolara da bak bi istersen...... bu arada yaftacımız savunulacak bişey yok demiş kanıtı da yok sağolsun tarihçi müctehid allamei cihanımız hakikati aramak değil derdi iftira atıp kaçmak herzamanki gibi....

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-02-2014, Saat:01:58 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Acemi Üye
En iyisini Allah bilir demek ama Mustafayı araştırdığım kadarıyla çok kabiliyetli birisiymişmiş yazık olmuş
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
dediklerinizi ben de çok duydum..... ama bu yeniçeri efsanesi de olabilir o da ayrı bir mevzuuu....... ama buna hürrem sebep olmuş deyip zanla hareket etmek yanlış.... osmanlı .....ne ingiliz tudor hanedanı ne de rus çarlığı değildi.....ki biliyoruz cnbc e de tudors diye dizi yayınlanıyor bizde muhteşem yüzyıl kıyafetler ordan alınma resmen.... cnbc e de bir dizi çıkıyorsa bir sene sonra benzeri biz de çıkıyor... osmanlı yı türkiye de tudor yapma gayreti var nedense..... osmanlı tamam hatalar olabilir ama biliyoruz ki aynı kanuni
neden kanuni lakabını kazandığını biliyoruz adaletiyle avrupaya nam saldığını.

ebusuud la mektuplaştığını
otağımın etrafını karıncalar sarınca bir mahsuru olur mu karıncayı kırınca diye

yazdığını..... karıncayı incitme hususunda kılı kırk yaran bir adam keyfi bişey yapcağını zannetmem

hatta bazı tarihçiler bugün bir iddia ortaya attılar kanuninin şeriatı cumhuriyetten daha laikti diye ..(dini bakımdan daha özgürlük vardı)

avrupa yapımı belgesel izlemiştim kanuniyi özgürlükçü ve yenilikçi diye anlatıyor.(ki izlerken ön yargılarım vardı)

ki kanuni diyelim o gün astırmadı..... hain oğlunu korudu diye iftiralar olurdu bence......bu da bi ihtimal

bugün bile başbakana oğlu üzerinden laf atanlar...idam etse... gene hakarete devam edecekler aynı mantık

çünkü eleştirenler adalet için değil düşmanlık olsun diye eleştiriyorlar...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-02-2014, Saat:02:37 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Ruhumuz Yeter...
bilip bilmeden konuşmayın üstünden kaç sene geçmiş o dönem neler oldu neler yaşandı bilmiyorus devletin bekası için yapılması gerekiyodur
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
neden tayyibi katıyosun ki o durum çok farklı biri mustafaya yapılan kısmende olsa iftira birisi gerçekten vatana ihanet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Kardeşim orda benzetme yapmışım genel ve basit düşün devlet ,baba ve oğul üçgeninde düşün diye yazdım yani diyorum ki bugün Sultan Süleyman asmasaydı hain adam diyecektik. Oğlunu korumuş diyecektik
Dahası sen bile emin değilsin
Baştan emin gibi konuşuyosun ,Murat bardakçıdan tut
Yavuz Bahadır bile bulguların mevcut olduğunu söylüyor adam padişah mührü bastırmış tahkikatı sokollu yapmış İran'la işleri varmış ... Devletin bekası için kurban edilmiş bu kadar...
Ama kanuni ye laf koyup sizin ecdadınız böyle demeye getiriyorlar .. Ötekini yapmış olsaydı kanuni ye gene laf atıcaklardı diyorum.. Adamların derdi ecdadımıza pislik atmak

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-02-2014, Saat:03:09 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.