You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cezalı Üye
KAN VERMEK...
İslâm dini normal şartlar altında bazı yiyecek ve içecekleri haram kılmıştır. Murdar ölmüş hayvan, domuz eti, kan, şarap gibi... Zarûret hâli bulunmadıkça Müslümanlar’ın bunları yemesi, içmesi veya damara zerk etmesi caiz olmaz. Ancak açlık, susuzluk veya şiddetli hastalık gibi zaruret halleri bu gibi haramları mübah kılar.
Kan, kanamalı bir hastaya, onu ölümden kurtarmak amacıyla verilirse bu caizdir. Çünkü ayette, zaruret halinde yasağın kalkacağı açıkça ifade edilmiştir. Hanefilere göre şifa vereceği kesin olarak bilinen haram yiyecek ve içeceklerle tedavi mümkün ve caizdir. (el-Kâsânî, Bedâyiu's-Sanâyi)
Son devrin fıkıh bilginleri, hastanın hayatının kurtulması buna bağlı ise, hasta veya yaralıya kan naklini câiz görmüşlerdir. (Ahmed eş-Şîrbâsî)
Kan nakli, normalorgan nakliyle aynı kategoride zikredilemez. Çünkü; kan vücudun diğer organları gibi değildir. Kan, hücrelerin üremesini sağlayan, üretilen, temizlenen ve işlevi bittiğinde vücuttan atılan bir sıvıdır.

Özellikle az bulunan kan grubundan olan arkadaşlar için...
Hemoglobin normal değerleri kadınlarda: 12-16g/dl erkeklerde ise : 14-18 g/dl dir...hekim kontrolünden sonra kan verelim düzenli olarak...
Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..
RE: KAN VERMEK...
.. En son kan vermeye gittigimde masada kalmıştım..
.. Bi kac ay sonra bana 3 ünite kan vermişlerdi..

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..
ben cok istiyorum ama yapamıyorum.. kendi kanım bile bana yetmıyorgülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..

Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..
hayr bugun rep de vermedim.. siliyorum ama düzelmiyorda anlayamadım..Saskin

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.