You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kalp gözü nasıl açılır?

kalp gözü nasıl açılır?

Acemi Üye
kalp gözü nasıl açılır?
değerli arkadaşlar;acaba kalp gözümüzü açmak için mutlaka tasavvufçu mu olmak gerekir? yoksa tarikat dışında kendi çabamızla(ayet okumaları vs) ile de yapabilir miyiz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: kalp gözü nasıl açılır?
Kalp gözü diye bir şey olmadığı için oradan bi göz açamazsın Sad. Eğer gerçekten bi şeyler yapmak istiyorsan önce çok iyi Arapça öğreneceksin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah aşkı ile yanmalısın öyle bir yanmalısın ki..

işte o zaman erenlerden olursun.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Allah'a yönel.Yalnız olmadığını bil.Bu dünyanın eğlence olduğunun farkında ol.Herşeyden önce iman et.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
diyazat yapılacak yani 40 gün hayvansal ürünler yemeyeceksin ALLAH a yönelip ibadet edeceksin teheccüte kalkacaksın 40 gün biz denemiştik öğrencili zamanımızda ama yapamadık yemekler hep etli sabah yumurta yasa diğer hayvansal gıdalar olurdu 10 falan sonra diyazatı bıraktık bize böyle demişlerdi. hacı ata abi yurt yapımı için ihtiyaç olan parayı istemeye gidecektir fakat yanındaki abi endişelidir çünkü gidilecek adam çok parasına düşkün kimseye hayrı dokunmayan biridir giderler oturular adamın yanına ve hacı ata abiadama sayar sen şöylesin sen bölesin diye ve yanındaki abi endişe eder adam vermiyo zaten bu laflardan sonra hiç vermez diye adam dinler dinler en sonunda alın ne istiyorsanız der abi şaşırır ve çıkışta hacı ata abiye sorar nasıl olduda öyle laflardan sonra verdi diye hacı ata abi de söyler ben onun için 40 gün teheccüte kalktım der.biraz konudan dışarı oldu ama teheccütte çok önemlidir onu söylemek istedim
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
evet çok zor yani nefsimze zor . bi kaç ay önce yapayım dedim yurttaydım ozaman sabah tamam dedim başlıyorum akşam oldu dayanamadım bozdum .aslında yapılabilir ama nefsimize zor geliyo işte .yapabilenlere ne mutlu
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.