İngilizceyi iyi derece de biliyor olman bir çok yer de işini görür, özellikle resmi protokolleri aşma bağlamında her yerde işini görür. Halkında İngilizce bilenlerin çok az olduğu ülkelere seyahat etmeyi düşünüyorsan(Benim gitmiş olduğum, afrika ya da güney amerika kıtalarında bulunan ülkeler gibi) halk ile iletişimin zayıf düzeyde kalır.
Sonuç olarak İngilizce bazı yerlerde asgari düzeyde de olsa her yerde ihtiyaçlarını karşılar, bazı yerler de ise işaret dili kullanırsın. Teknolojinin imkanlarından da istifade edersin, maruf olduğu üzere akıllı telefonlar internet vasıtasıyla bütün dillere tercüme hizmeti sunmaktadır.
Benim çok düşük seviyede İspanyolca ve Arapça bilgim var, ingilizceyi ise bilmiyorum desem teknik açıdan daha doğru olur.
Buna rağmen hiçbir yerde sıkıntı çekmedim sadece Hollanda hava alanında başı boş bıraktığım çantamı görevliler götürmüş bu konuda derdimi anlatamamıştım, bir de París de fransızlar da Fransızca konuşma milliyetçiliği hissettim. Yine de şunu söyleyebilirim, hiç bir dil bilmeyenler de ortada kalmaz. İhtiyaçları olan bir kaç kelimeyi bilseler yeterli.
Çince ve Almanca bilsen de (Çine ya da Almanya'ya gitmiyorsan) hiçbir işine yaramaz.
Yurt dışında gezmek için ekonomik durumunun iyi olmasını tavsiye ederim, ekonomik durumum yok ama ben yine de gezeceğim diyorsan uzak ülkeler için aktarmalı uçuşlar tercih edeceksin, bazen bindiğin uçaklar sana otobüs konforu dahi vermeyecek bazen aç kalacaksın çünkü her yerde ekonomik lokanta vs olmayacak otel yerine Hostel tercih edeceksin, yemeklerini kendin yapacaksın ulaşımın otostop çekmek üzerinden olacak daha sayamadığım bir çok meşakkatli durumla karşı karşıya kalmayı göze almalısın. benim tek bir ekmek aradığım günlerim de oldu ziyafete iştirak ettiğim günlerim de oldu. Tabi ki geçici işler bulup çalışabilirsin bu da bir geçinme yöntemidir.
şunu da söyleyeyim youtuberların parasız geziyorum yol da kaldım aç kaldım şöyle tehlikeli yerlere gittim orada iş yapıp para kazanıyorum vs gibi sloganik sözlerine aldanmamak lazım. Çünkü çoğunun ekonomik durumu çok iyi, muhtelif finansöerleri var, sigorta yatırımları var acil bir durum da kendilerini buluyorlar.
Başka bir tavsiyem de ekonomik durumum iyi değilse uzak ülkelere gitmemendir, komşu ülkeleri çok düşük bütçelerle gezebilirsin.
Tabi ki bir insanın nereye niçin gittiği de ayrı bir mesele