Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kalbimi Yeniden Allah'a Döndürdüm
Kalbimi Yeniden Allah'a Döndürdüm
çünkü Allahtan ümidi kesmek; Allah hataları örtmez,Allah samimiyetle tövbe edip,tekar günah işlememek için çaba sarf edenleri affetmez demek olur
Yaşamaya devam ettiğin sürece bilki Allah sana tövbe etme şansını tanımış demektir
insanları Allah yolundan alı koymaya kendini adamış şeytan bile
güneş batıdan doğmadan yani kıyamet kopmadan tövbe ederim diye umut besliyor
şeytanın ümidini kesmediği bir Allahtan biz ümidimizi kesersek kaybeden sadece ve sadece biz oluruz
Maide suresi ﴾39﴿ Her kim de işlediği zulmünün arkasından tövbe edip durumunu düzeltirse kuşkusuz, Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Allaha güveniyorsan ,Allahın kuranda verdiği sözleri bozmaycağına inanıyorsan Allahtan ümidini kesme
ama sakın unutma ki Allah verdiği sözden dönmez!
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE
Şunu unutma
Hiçbir günah Allahın merhametinden büyük değildir.
Yeter ki samimi ol sen; )
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bir adam Resul-ü Ekrem’in (asm) huzuruna giderek:
“Ne dersin, bütün günahları işleyen, yapmadık kötülük bırakmayan bir kimse tevbe etse kabul olunur mu?” deyince:
“İslam dinine girdin mi?” buyurdu. Adam:
“Ben Allah’dan başka ibadet ve taate layık hiçbir ilah olmadığına, şehadet ederim” dedi. Hz. Peygamber (asm):
“Hayır, işler yapar, kötülükleri bırakırsın. O zaman Allah geçmişteki bütün yaptıklarını hayır amellere çevirir” buyurdu. Adam:
“İşlediğim günahları ve kötülükleri de mi?” dedi. Hz. Peygamber (asm):
“Evet” buyurdu:
Adam gözden kayboluncaya kadar: “Allah’ü Ekber (Allah her şeyden daha büyüktür.) Allah’ü Ekber, Allah’ü Ekber…” diyerek gitti. (Taberâni)
(Zümer suresi 53. ayet)
yani ne kadar büyük günahlar işlersen işle, hatta tüm insanların günahlarını bile üstlensen, eğer samimi bir şekilde pişman olduysan Allah'ın afvı, merhameti onu örter.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi