You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kalbimi Yeniden Allah'a Döndürdüm

Yeni Üye
Arkadaslar ben 15 yasima kadar gayer dinu imani yerinde bir muslumandim. Sonra icime cok buyuk suphe tohumlari dustu bircok sey arastirdim her seyi rasyonel degerlendirmeye calistim Allah'a sirt cevirdim sirke dustum cok cok buyuk gunahlar isledim. 18 yasimdayim su an artik biseyleri daha iyi gorebiliyorum Allahin hayatimizdaki yerinin basit cikarimlarla yok edilemeyecegini fark ettim. Ben kalbimi yeniden Allaha cevirdim arkadaslar imanim yerinde ama gunahlarim sirktir zinadir cok buyuk. Allahin beni affedecegine inancim kalmadi ama yine de icimde ona karsi yuce bi sevgi ve saygi var. Beni sonsuza dek yaksa bile ona yuz cevirmek istemiyirum artik bir kez daha. Ama arkadaslar kalbim zihnim oyle bi alismis ki bazen agzimdan cikan kelimeler bilincsizce sirk dolu oluyor. Bunun ilmasindan biktim artik aglayasim geliyor daha fazla Allaha yuz cevirmek istemiyoeum gunahlarim altinda ezildim artik cok kotuyum lutfen yardim edin bana biseyler tavsiye edin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Kalbimi Yeniden Allah'a Döndürdüm
öyle yüce bir Rabbimiz var ki kendisinden ümit kesilmesini şirk sayıyor

çünkü Allahtan ümidi kesmek; Allah hataları örtmez,Allah samimiyetle tövbe edip,tekar günah işlememek için çaba sarf edenleri affetmez demek olur

Yaşamaya devam ettiğin sürece bilki Allah sana tövbe etme şansını tanımış demektir

insanları Allah yolundan alı koymaya kendini adamış şeytan bile

güneş batıdan doğmadan yani kıyamet kopmadan tövbe ederim diye umut besliyor

şeytanın ümidini kesmediği bir Allahtan biz ümidimizi kesersek kaybeden sadece ve sadece biz oluruz

Maide suresi ﴾39﴿ Her kim de işlediği zulmünün arkasından tövbe edip durumunu düzeltirse kuşkusuz, Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Allaha güveniyorsan ,Allahın kuranda verdiği sözleri bozmaycağına inanıyorsan Allahtan ümidini kesme

ama sakın unutma ki Allah verdiği sözden dönmez!
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-08-2014, Saat:07:27 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
.
Maide suresi ﴾39﴿ Her kim de işlediği zulmünün arkasından tövbe edip durumunu düzeltirse kuşkusuz, Allah onun tövbesini kabul eder. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."

Ferahlatıyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sana bişr-i hafi hz.nin hayatını okumanı öneririm.

Şunu unutma
Hiçbir günah Allahın merhametinden büyük değildir.
Yeter ki samimi ol sen; )
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
havf ve reca içinde ol kardeşim...nerden biliyoruz belkide günahların kat kat sevaba dönüşecek tevbe yolunda..

Bir adam Resul-ü Ekrem’in (asm) huzuruna giderek:
“Ne dersin, bütün günahları işleyen, yapmadık kötülük bırakmayan bir kimse tevbe etse kabul olunur mu?” deyince:
“İslam dinine girdin mi?” buyurdu. Adam:
“Ben Allah’dan başka ibadet ve taate layık hiçbir ilah olmadığına, şehadet ederim” dedi. Hz. Peygamber (asm):
“Hayır, işler yapar, kötülükleri bırakırsın. O zaman Allah geçmişteki bütün yaptıklarını hayır amellere çevirir” buyurdu. Adam:
“İşlediğim günahları ve kötülükleri de mi?” dedi. Hz. Peygamber (asm):
“Evet” buyurdu:
Adam gözden kayboluncaya kadar: “Allah’ü Ekber (Allah her şeyden daha büyüktür.) Allah’ü Ekber, Allah’ü Ekber…” diyerek gitti. (Taberâni)
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
'Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.'

(Zümer suresi 53. ayet)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Rabb'imin rahmeti gazabını geçmiştir yeterli tevbe edip samimi olup o hal üzerine kalalım... Zaten Rabbim demiyor mu eğer günah işleyip tevbe eden kullarım olmasaydı onları helâk edip yerine yenilerini getirirdim diye...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
hiç kimse Allah'ın, günahlarından dolayı pişman olmuş bir kuluna duyduğu merhametten daha büyük bir günah işleyemez.

yani ne kadar büyük günahlar işlersen işle, hatta tüm insanların günahlarını bile üstlensen, eğer samimi bir şekilde pişman olduysan Allah'ın afvı, merhameti onu örter.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.