You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
Kahvenin Önemi!!
Bir grup kariyer yolunda ilerleyen yeni mezun, eski üniversitelerindeki profesorlerini ziyaret için bir araya geldiler.
Sohbet, sonunda işin ve hayatın stresinden şikayetlenmeye döner. Misafirlerine kahve ikram etmek isteyen profesör mutfağa gider ve yanında büyük bir termos içinde kahve ve porselen, plastik, cam, kristal olmak üzere değişik tarzda ve ucuz görünenden, pahalı ve hatta çok özel olanlarına kadar değişik kahve bardakları ile gelir. Herkes bir bardak seçince, profesor şöyle söyler;

''Farketttiyseniz, tüm pahalı görünen bardaklar alındı ve geriye ucuz görünümlü sade bardaklar kaldı. Kendiniz için en iyi olanı istemeniz normal olsa da, bu sizin stresinizin ve problemlerinizin kaynağı aslında.

Emin olun ki, bardağın kendisi kahvenin kalitesine hiç birşey katmaz.

Çoğu zaman , sadece daha pahalıdır ve hatta bazı durumlarda da içtiğimizi saklar. Hepinizin aslında istediği kahveydi, bardak değil, ama bilinçli olarak en iyi bardaklara yöneldiniz ve sonra birbirinizin bardağına bakmaya başladınız. Şunu bir düşünün:

Hayat kahvedir. İş, para ve toplumdaki konumumuz da bardaklar. Onlar hayatı tutmak için sadece araçlardır ve seçtiğimiz bardaklar yaşadığımız hayatın kalitesini belirlemediği gibi değiştirmez de. Bazen sadece bardağa odaklanarak Allah' ın sunduğu kahvenin tadını çıkarmayı unuturuz. Kahvenizin tadına varın!..En mutlu insanlar herşeyin en iyisine sahip değildirler. Sadece her şeyin en iyi şekilde tadını çıkartırlar. Basit yaşayın. Cömertçe sevin. Birbirinize derinden itina gösterin... Nazik olun. Gerisini Allah'a bırakın...

Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, sayıları daha çok olduğu halde,
seyirci kalıp hiç birşey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir...
ALBERT EINSTEIN
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Kahvenin Önemi!!
kesinlikle çok doğru teşhis

mutlu olmak hiçbir maddiyata bağlı değil çok şükür...

sevincim çok güzel bir topik olmuş aynı seni anlatan belkide

çok sevdim teşekkür ederim gülücük
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Kahvenin Önemi!!
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, sayıları daha çok olduğu halde,
ALBERT EINSTEIN
yes
sağolasın abalam güzel paylaşımok
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Cvp: Kahvenin Önemi!!
sevim zeynep Adlı Kullanıcıdan Alıntı:kesinlikle çok doğru teşhis

mutlu olmak hiçbir maddiyata bağlı değil çok şükür...

sevincim çok güzel bir topik olmuş aynı seni anlatan belkide

çok sevdim teşekkür ederim gülücük

Evet ben hep maddiyattan uzak yaşamayı tercih ettim ve belki de;
hayatta en büyük kazancım bu böyle olmaktan mutluyum.gülücük
Sevgini bana her zaman hissettirdiğin için asıl ben sana teşekkür ederim
yüreği güzel dostumyes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Cvp: RE: Kahvenin Önemi!!
simayım Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, sayıları daha çok olduğu halde,
ALBERT EINSTEIN
yes
sağolasın abalam güzel paylaşımok

Sen de saol şekerciiim.gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.