You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kafirler cennetemi gidicek cehennem yok olursa?

Kafirler cennetemi gidicek cehennem yok olursa?

Cezalı Üye
Kafirler cennetemi gidicek cehennem yok olursa?
Cehennem gecicimidir yoksa en sonunda yok olacak mi? bazi dinciler gecici diyo bu durumda herkes cennetemi gidecek?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kafirler cennetemi gidicek cehennem yok olursa?
İmanlı ölmeyen yani kâfir ölen cennete giremez.Cennet için son nefes imanlı verilmelidir.Cehennem azabı hafiflemez kâfir için.Cennete iman eden, tartısı hafif gelmeyenler girer. Allah"ın rahmetinden ümit kesmeyenler cennete girer. Şeytan son nefes verilmeden evvel göze gözükür ve hileler,tuzaklar kurar.Mesala:"Peygamber yalancı de, sana su vereyim"der. Babasının kılığına girer:"Benin dinim İslam olduğu için cehenneme girdim"der.Son nefes imanlı olmalıdır.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kafirler cennetemi gidicek cehennem yok olursa?
Kafirin yeri cehennemdir isterse dünyanın en iyi insanı olsun(iyilik sever).
Müminin yeride cennettir günahı ağır basar ise Allahu affetmiyor ise cehennemde cezalı bir süre geçirir cennete girer zaten mümin iman eden iman ile ölendir.
Kafir olmak kolaydır bir ayeti inkar eden bir sünnet ile alay eden dinden bir cüzü alaya alan yalanlayan ibadet etse ben müslümanım dese dahi itikadını düzeltmedikçe (mürted)kafir olarak kalır yani Kişinin kendini müslüman sayması yetmez islama aykırı inancı olmaması gerekir.
Veyahut kişi kendini müslüman sayar fakat Kelimeyi tevhidi en baştan beri kabul etmemiştir ve yahut ihlal etmiştir bu kişi müslüman sayılmaz.İtikadı bozuk olanın ibadeti onu cennete sokmaz.O yüzden itikat (inanç) bilgisi farzdır namazdanda önce>!
örnek Şeriatte Kuran ve sünnet ile sabit bir uygulamayı adaletsizlik diye yorumlayan kişi kafir olur.
Tesettür islamda yoktur diyen kafir olur.
Namaz önemli değil demek buna inanmak kafir eder.
Sakal pisliktir demek kafir eder.
Nedenmi çünkü herbiri bvir ayet ve hadisi inkardır hadisler içinde ittifak olunan sahih hadisler vardırki bunların inkarı küfürdür.Yani kafir eder.
Şirk insanı müşrik yani kafir eder Allahın kudretinin yeteceği işi kulların yapacağına inanmak bu kabildendir.
Kulların kalbini geliceği insanların bileceğini söylemek yada böyle inanmak küfürdür.


Konunun ehemniyeti ihtilaf yada tartışmaya mahal bırakmaz bu hususta ehli sünnet itikat kitaplarına müracat edilir.
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.