2. Diğer dünyada aynı surettemi görüneceğiz , aynı boy , kilo , isim , ne olacağız orada?
3. Diyelim ki kişi oruç tutuyor , zekat veriyor , dua ediyor , Kur'an okuyor , Allahı anıyor , Alkolü yok , sigarası yok , kimseye kötü gözle bakmaz , Yanlış olduğunu inandığı birşeyden kendini uzak tutar , İnsanlara yardım eder ancak namaz kılmaz , Bu kişinin hükmü nedir?
4. Bugünlerde öğrendiğim bir şey hakkında ...
#Bir kız , kadın ya da bayan..'a 2. defa bakmak insanı günaha sokar deniyor , burada anlamadığım şimdi ben akşama kadar insanların arasındayım , üniversitede başı açık olan da var kapalı olan da var , veyahut gidiyoruz bankada , markette insanları görüyoruz.. Bunlara bakmadan nasıl iletişim kuracağız , mesela yolda birisini görüyorsun.. birisine benzetip 2 defa bakabilirsin ister istemez o mu değil mi diye? Bu 2 defa bakmakla kastedilen nedir? Kötü gözle bakmaktan mı bahsediliyor ?? ve insanın başı açık bayan arkadaşı(dost manada) olamaz mı , benim çok sevdiğim arkadaşlarım var (kızlardan) başı açık ya da kapalı.. şimdi bunlardan vazmı geçmeliyim , ya da ben yanlış mana mı çıkartıyorum lütfen bilgi verir misiniz?
5. İnsanın kız arkadaşı olamaz mı(Benim mesela üniversitede kız arkadaşım var kendisi kapalı , İnancının da sağlam olduğuna eminim) Biz Allahın bizden istemediği şeyleri yapmadığımız sürece bu ilişkiyi evlenmeden devam ettiremez miyiz?
6. Abdest alınan su biraz sıcak olabilir mi ya da ılık diyelim ? (Gusül ya da namaz abdesti için soruyorum)
7. Ezan okunurken abdest alınır mı ?
8. Son olarak ,
Şimdi diyelim ki kişinin , (babası vefat etmiş kendi 23 yaşında , annesi evlenmiş , babaannesiyle yaşıyor , babaannesinin kendisine devrettiği mallar var) bu mallar arasında ;
oturduğu evi var bu (50.000 TL olsun) ,
bir ev ve bir dükkanı var , bunlar kirada olsun (işte bunlarda atıyorum yine 80.000TL olsun) ,
bu kişinin bankada (10.000TL'si olsun) ,
ve 1000 TL lik altını olsun ,
bunların dışında vefat etmiş babasından bağlanan maaşı (25 yaşa kadar 1000 TL) annesinin gönderdiği 700 TL ve kiralardan elde ettiği 750 TL
olsun(kira dışında elde edilen miktar yani babasından hesabına yatan para ve annesinin gönderdiği miktar , gelir olarak sayılır mı onuda bilmiyorum , lütfen bilenler açıklasın)
şimdi bu kişi nasıl zekatını hesaplayacak ,
a. Tüm bunların toplamı üzerinden mi %2.5 hesap edecek(yani 140.000TL + 12*(2450) ' nin toplamının mı %2.5 ini alacak)
b. yoksa bu ev ve dükkandan gelen kiralar ve bankadaki parası + altını üzerinden mi hesap edecek ? Yani sadece (2450*12)+altınının değeri'nin mi %2.5 ini alacak?)
a. ya da b'den birisinin olması halinde bu kişi giderlerini düştükten sonra mı hesap edecek %2.5 u ?
Ayrıca bu kişinin evindeki eşyasını da a ve b deki gibi + olarak hesaba katmalı mıdır?