You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kafa karıştırıcı sorular

Kafa karıştırıcı sorular

Acemi Üye
Kafa karıştırıcı sorular
1. Günahları ağır bastığında cehennemlik olan müslüman cehenneme girer ve günahları kadar yandıktan sonra cennete kabul edilecek deniliyor. Bunun hakkındaki bilgilerinizi paylaşır mısınız?

2. Diğer dünyada aynı surettemi görüneceğiz , aynı boy , kilo , isim , ne olacağız orada?

3. Diyelim ki kişi oruç tutuyor , zekat veriyor , dua ediyor , Kur'an okuyor , Allahı anıyor , Alkolü yok , sigarası yok , kimseye kötü gözle bakmaz , Yanlış olduğunu inandığı birşeyden kendini uzak tutar , İnsanlara yardım eder ancak namaz kılmaz , Bu kişinin hükmü nedir?

4. Bugünlerde öğrendiğim bir şey hakkında ...

#Bir kız , kadın ya da bayan..'a 2. defa bakmak insanı günaha sokar deniyor , burada anlamadığım şimdi ben akşama kadar insanların arasındayım , üniversitede başı açık olan da var kapalı olan da var , veyahut gidiyoruz bankada , markette insanları görüyoruz.. Bunlara bakmadan nasıl iletişim kuracağız , mesela yolda birisini görüyorsun.. birisine benzetip 2 defa bakabilirsin ister istemez o mu değil mi diye? Bu 2 defa bakmakla kastedilen nedir? Kötü gözle bakmaktan mı bahsediliyor ?? ve insanın başı açık bayan arkadaşı(dost manada) olamaz mı , benim çok sevdiğim arkadaşlarım var (kızlardan) başı açık ya da kapalı.. şimdi bunlardan vazmı geçmeliyim , ya da ben yanlış mana mı çıkartıyorum lütfen bilgi verir misiniz?

5. İnsanın kız arkadaşı olamaz mı(Benim mesela üniversitede kız arkadaşım var kendisi kapalı , İnancının da sağlam olduğuna eminim) Biz Allahın bizden istemediği şeyleri yapmadığımız sürece bu ilişkiyi evlenmeden devam ettiremez miyiz?

6. Abdest alınan su biraz sıcak olabilir mi ya da ılık diyelim ? (Gusül ya da namaz abdesti için soruyorum)

7. Ezan okunurken abdest alınır mı ?

8. Son olarak ,

Şimdi diyelim ki kişinin , (babası vefat etmiş kendi 23 yaşında , annesi evlenmiş , babaannesiyle yaşıyor , babaannesinin kendisine devrettiği mallar var) bu mallar arasında ;

oturduğu evi var bu (50.000 TL olsun) ,

bir ev ve bir dükkanı var , bunlar kirada olsun (işte bunlarda atıyorum yine 80.000TL olsun) ,

bu kişinin bankada (10.000TL'si olsun) ,

ve 1000 TL lik altını olsun ,

bunların dışında vefat etmiş babasından bağlanan maaşı (25 yaşa kadar 1000 TL) annesinin gönderdiği 700 TL ve kiralardan elde ettiği 750 TL
olsun(kira dışında elde edilen miktar yani babasından hesabına yatan para ve annesinin gönderdiği miktar , gelir olarak sayılır mı onuda bilmiyorum , lütfen bilenler açıklasın)

şimdi bu kişi nasıl zekatını hesaplayacak ,

a. Tüm bunların toplamı üzerinden mi %2.5 hesap edecek(yani 140.000TL + 12*(2450) ' nin toplamının mı %2.5 ini alacak)
b. yoksa bu ev ve dükkandan gelen kiralar ve bankadaki parası + altını üzerinden mi hesap edecek ? Yani sadece (2450*12)+altınının değeri'nin mi %2.5 ini alacak?)

a. ya da b'den birisinin olması halinde bu kişi giderlerini düştükten sonra mı hesap edecek %2.5 u ?
Ayrıca bu kişinin evindeki eşyasını da a ve b deki gibi + olarak hesaba katmalı mıdır?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-02-2015, Saat:08:10 PM, Düzenleyen: NoWeDoR.
Acemi Üye
RE: Kafa karıştırıcı sorular
9 . ben Cuma namazına başlamak için kitaplardan , internetten bilgi topluyorum. Şu ana kadar aşağıdaki bilgilere ulaştım.. Ancak buraya kadar bir yanlışın olup olmadığı konusunda emin olmak istiyorum. Vaktiniz var ise lütfen kontrol edip buradan uyarır mısınız?

Cuma namazı için camiye gitmeden önce ,
Eğer ki kişi cünüp ise gusletmeli gusüle gerek yok ise sadece namaz abdestini almalıdır
(Eğer ki cünüplük söz konusu ise yalnızca gusül abdesti alınır, gusül abdesti aldıktan sonra tekrar namaz abdesti almaya gerek yoktur)
Gusül abdesti ;
1. Kıbleye dönülmez
2. Euzu besmele çekilir.Niyet edilir(Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya)
3. 3 kere ağza su alınır(sağ elle) ve çalkalanır(Gargara yapılır)
4. 3 kere burna sağ elle su verilir, sol elle temizlenir(genzin yanması şart değildir)
5. El yıkanarak , Sağ el ile baş mesh edilir
6. Önce sağ , sonra sol ayak topuklara kadar yıkanır(sağ el sağ ayağı , sol el sol ayağı birer kez yıkar)
7. Sonra sol avuç içine su doldurulup üçer defa, baş-sağ ve sol omuzlara sırasıyla dökülür
8. Islak yer kalmayacak şekilde yıkanılır

Namaz abdesti ;
1. Kıbleye dönülür
2. Niyet edilir(Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya).Euzu besmele çekilir
3. Eller bileklere kadar üç kez yıkanır
4. Ağza üç defa sağ elle su alınıp çalkalanır(Gargara yapılır)
5. Buruna üç defa sağ elle su alınıp sol elle temizlenir
6. Üç kez yüz yıkanır(Avuçlar dolusu su yüze çarpılarak , alından çene altına kadar)
7. Önce sol elle sağ kol , sonra sağ elle sol kol üçer defa yıkanır
(Kullanılan su damlamalıdır,yani sadece mesh edilmemelidir ve kolları yıkarken ellerde su biriktirilerek dirseğe doğru kaydırılmalıdır)
8. Sağ el ıslatılır baş mesh edilir
9. Eller ıslatılır serçe parmaklarla kulak içleri , baş parmaklarla kulakların arka kısımları mesh edilir. Sonra baş ve serçe parmak kullanılmadan diğer üç parmakla ense mesh edilir
10. Önce sağ sonra sol ayak sıra ile üçer kez topuğa kadar yıkanır(Sağ el ile sağ ayak, sol el ile sol ayak-yıkanmaya parmak uçlarından başlanır)

Abdest alırken ya da aldıktan sonra yellenmek,kusmak,ağızdan kan gelmesi yada diğer abdesti bozan durumlarla karşılaşırsak yeniden namaz abdesti almalıyız ve ardından camiye gidebiliriz..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.