Bir diğer konu ise şeriat. Türkiye müslüman bi ülkeyse neden şeriat yok? Şeriat arap devletlerinin uyguladığı bi yasa mı yoksa islamda olması gerektiğinden bahsedilen bişeymi. Şeriat gelsin dediğimiz yerler mutlaka olmuştur. Kadına tecavüz edip 2 gün sonra serbest kalanlar, Çocuklara tecavüz edip ceza bile almıyanlar. Ama aşırıya kaçınca neler olduğunuda görüyoruz. El ele tutuştular diye 15-16 yaşlarındaki çocukları taşlıyarak öldürüyolar meydanda idam ediyorlar. İslam bunlarımı emrediyor yoksa bunlar bi kaç tane islam alimiyim diye geçinenlerin söylediklerimi merak ediyorum açıkcası
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Kadını köle gören bazı hocalar
Kadını köle gören bazı hocalar
Bir diğer konu ise şeriat. Türkiye müslüman bi ülkeyse neden şeriat yok? Şeriat arap devletlerinin uyguladığı bi yasa mı yoksa islamda olması gerektiğinden bahsedilen bişeymi. Şeriat gelsin dediğimiz yerler mutlaka olmuştur. Kadına tecavüz edip 2 gün sonra serbest kalanlar, Çocuklara tecavüz edip ceza bile almıyanlar. Ama aşırıya kaçınca neler olduğunuda görüyoruz. El ele tutuştular diye 15-16 yaşlarındaki çocukları taşlıyarak öldürüyolar meydanda idam ediyorlar. İslam bunlarımı emrediyor yoksa bunlar bi kaç tane islam alimiyim diye geçinenlerin söylediklerimi merak ediyorum açıkcası
yalnız şunu bilmek gerekir ki;
İslam kadına, evini tavsiye etse de, dışarı çıkmayı yasaklamamıştır. Dikkat çekici bir kıyafetle değil, kötü nazarlardan ve fitneden kendisini koruyacak tesettürüyle, edebiyle elbette dışarıdaki işlerini yapabilir.
Günümüzde kadını özgürleştireceğiz diye sokakları tavsiye eden zihniyet, kadını modern köle olarak görmek ister.
Benim dediğim gibi giyineceksin, göz zevkimi okşayacaksın, makyajda yap, seni reklamlarda malzeme olarak bol bol kullanayım. Sakın tesettüre girme, evde fazla durma, seni ben yönlendireceğim, özgür olmak istiyorsan benim dediğimi yap! demektedir. Modern cahiliye, modern kölelik...
Şeriat Türkiye'de neden mi uygulanmıyor?
Kemalist bir gencim diyorsunuz, bunun cevabını sizin bilmeniz gerekir...
Şeriatın ne olup ne olmadığını kulaktan dolma bilgiler ya da filanca kişilerin uygulamalarına bakarak değil; dinin asıl kaynaklarından öğrenmenizi tavsiye ederim.
arkadaşlar gerçekten bu soruları soruyormu??
yoksa
forum yetkileri bizi koşuyamı sokuyor...bizimi sınıyor
:D
Dondurma reklamında, araba rekkamında, hatta traş kolonyası reklamında dahi köleleştirilmeyen kadınların (!) gözümüze gözümüze sokularak beğeniye sunulması kadınları alçaltmıyorda, kendilerini bu ucuzlaşmadan her anlamda muhafaza etmeleri gerektiğini emreden islam dini mi onları köle konumunda görüyor.
Kölelik ve cariyelik sisteminin islamda olduğunu göstermek için ayet mi yapıştırmamız gerekiyor illa ki..
2:221 - Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır.
9:60 - Sadakalar ancak şunlar içindir: Fakirler, yoksullar, o işte çalışan görevliler, müellefe-i kulûb (kalbleri İslâm'a ısındırılacaklar), köleler, borçlular, Allah yolundakiler, yolda kalmışlar. Allah tarafından böyle farz kılındı. Allah her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi