![[Resim: qxt0nt.jpg]](http://i53.tinypic.com/qxt0nt.jpg)
Belediyenin broşürlerini derneklere dağıttıktan sonra eve giderken bir kuaförün önünden geçtim. İyi bir yer olduğunu duymuştum. Müslüman bakımlı olmalı düşüncesiyle içeri girdim; zira Peygamber Efendimiz (s.a.v.) temizliğe çok önem verdiği için saç ve sakal bakımına da önem vermişler.
İçerde üç tane onbeş onaltı yaşlarında çırak ortada dolaşıyor iki tane uzman elaman zannın saçları kesiyor çırakları kontol ediyor talimat veriyorlar. ikide erkek görevli var temiz düzenli bir yer.
Müşterilerin içinde ikisi dikkatimi çekti. Birisi sekseninde epey bekledikten sonra kuaför koltuğuna oturdu. Saçları dökülmüş üç beş tel kalmış. Önce rengini açtırıdı herhalde işlem tamam sıra bana gelecek diye beklerken umduğumdan uzun sürdü. Bir kaç telefon görüşmesi yaptım ve etrafı seyre daldım.O yaşlı bayan şimdide saçlarını turuncuya yakın bir renge boyatıyor.
Bir koltuk ileride yüzünü göremediğim bir bayan daha var. Uzun saçlı sarışın bir bayan. Saçlarına meç yaptırıyor. Bir elaman sürekli onun saçları ile uğraşıyor arada ustalardan biri gelip konrol ediyor bir yandanda habire yeni boya sürüyor saçlarına. Bir ara benden yana döndü meğer daha ondört yaşlarında bir kız çocuğuymuş. Biz kadınlar saçı uzun aklı kısa sözünü kanıtlar gibiyiz. Neden bu kadar dünyevi olduk biz…
Düşünüyorumda biz kadınları kandırmak ne kadar kolay ne evrelerden geçtik biz kadınlar. Çağdaşlaşma adına ilk önce başımızın ötrüsünü indirdik. Sonra elbiselerimizin kolları etek boyları kısaldı yetinmedik miniler giyindik reklam panolarını doldurduk.
Oysa tarihimizde ne çok güzide örneklerimiz vardı cinselliğiyle değilde ilmiyle cesaretiyle sanatkar ruhlarıyla hayratlarıyla ız bırakan.
Bir kaçını hatırlayalım dilerseniz.
Hz. Aişe(ra) alim ve müftüdür Peygamberin (s.a.v.) güzide arkadaşları bilmedikleri meseleleri ondan sorup öğrenirlerdi; iki bin iki yüz on adet hadis-i şerif rivayet etmiştir.
Şefkat ve merhamet timsali Bezmialem Valide devletin kendisine tahsis ettiği imkânları fakirlerin ihtiyaçlarını gidermek için harcadı. Yetim ve kimsesiz kızları evlendirdi. Vakıf Gureba Hastanesi ve Dolmabahçe Camii onun hediyesidir.
Sultan Abdülaziz'in annesi Pertevniyal Valide Sultan Medine-i Münevvere'de sadece kadınlar için bir vakıf hastanesiAksaray'da Valide Camii ve Külliyesi yaptırdı.
Sabiha Gökçen dünyanın ilk kadın savaş pilotuydu.
Zübeyde Fitnat Hanım divan sahibi olan kadın şairlerimizdendi. Ne Hanım Sahabileri nede Valide Sultanları bizden farklı yaratılmamışlardı; öyleki onlarda bizim gibi birer beşerdi onlarında nefsleri vardıonlarda kadındı…
Kaynaklar: Ali el-Kari Cem'ul-Vesail fi Şerh'iş- Şemail İstanbul s. 96-97 İbn Adiyye el-Kamil; Huccetü'l İslam İmam Gazali İhya'u Ulum'id-din 3. cilt Çeviri: Dr. Sıtkı Gülle Huzur Yayınevi İstanbul 1998 s. 679 Buhari el-Cami'us-Sahih VII 33; İbn Mace Sünen II 1192 nu:3605
Yazar: Birsen YETİŞTİ [/align][/b]
![[Resim: 10za6gn.png]](http://i51.tinypic.com/10za6gn.png)
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)