You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kadın Ev İşlerini Yapmak Zorunda mıdır?

R4BİA

"Zeyd, karısına, yemek pişir diye cebre gücü yetmez" (Hulâsatü'l-Ecvibe 1/50)
Bu fetva, kadına İslam dininin tanıdığı geniş hürriyeti ve aile içindeki mevkiini göstermektedir. İslamiyet ona köle olarak bakancahiliyet zihniyetine set çekmiş ve aile ocağında bir hizmetçi olarak değil, evin hanımı olarak görmüş, yapmak istemediği işler için, erkeğin onu cebre ve zorla işi gördürmeye gücünün yetmeyeceğini haber vermiş, yaptığı her hizmetin karşılığında ecir vaadetmiş ve sevap kazanacağını müjdelemiştir.

Kaynak:
1) Günümüz Meselelerine Açıklamalı Fetvalar, Mehmed Emre
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Kadın Ev İşlerini Yapmak Zorunda mıdır?
Yaparsan sevap, yapmazsan dinen sorumlu değilsin. Ama elbette eşine karşı sevgi besliyorsan işlerine yardımcı olmalısın derler. Ben pek sevmiyorum ama evlenince düşünürüm artık ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Durumun böyle olması üzerimizdeki yükü hafifletiyor mu? Hayır!! Bunun idrakinde olan erkek bulmak elzem olan o zaman (:
Bunu ilk beğenen sen ol.
_HAFIZ_
karı olcak evde boş boş duracak evde hiç yemek yapmayacak bişeye dokunmayacak öyle boş boş duracak ya da sosyete karıları gibi çalışıyorum iş kadınıyım havasına girecek. erkek evde açlıktan ölecek herşeyi kendisi yapacak. ondan sonra erkek en ufak bişeyi yapmadı mı sorumlu olacak günahkar olacak da kadın sorumluluklarını yapmayıp gel keeyfim gel yapacak he? böyle düzen mi olur ya. uygulanmayacak şeyin hükmü neden olsun. ayrıca neden böyle saçma konuları açıyosunuz?
elbet bir gün öleceksin imamın eline düşeceksin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.