You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kaderin sırrı çözüldü !!

Kaderin sırrı çözüldü !!

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Kaderin sırrı çözüldü !!
Kader gerçekten var mı? Yapmayı düşündüğümüz şeyleri beyin zaten önceden biliyor mu?

Bilimadamlarının son yaptığı araştırma belki de çığır açacak nitelikte. Yapmayı düşündüğümüz şeyleri beynimiz zaten daha önceden biliyor mu? Kader kavramı bilimin açıklayabileceği bir olgu mu?

Dünyanın en saygın araştırma baboratuvarlarından İsveçteki Max Planc Enstitüsü'nde yapılan bir araştırma dünyada büyün yankı buldu. Araştırmada ibr insanın verdiği kararların beyin tarafından işin yapılamsından önce veya kararın gerçekten verilmesinden sonra 7saniye önce zaten bilindiği ortaya çıktı.

Bilimadamları deneklerin beynini MRI tekniğiyle taramaya başladı. Sonra da deneklere bir düğmeye basmaları istendi. Ancak düğmeye hangi elleriyle basacakları bilinmiyordu. Sonra da karar aşamasında beyin fonksiyonları incelendi.

Deneklerin daha karar vermeden 7 saniye önce beynin düğmeye sağ elle mi yoksa sol elle mi basacağına karar verdiği ortaya çıktı. Bu da özgür irade tartışmasını birkez daha gündeme getirdi.

Araştırmayı yürüten Prof.John Dylan Haynes, bu deneyin sadece sağ mı sol mu gibi basit kararlar yapılırken gerçekleştiğini daha büyük kararlar için ellerinde henüz bir veri olmadığını açıkladı bitirdi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
RE: Kaderin sırrı çözüldü !!
Bnce bunun kaderle bi alakası yok. İnsan zaten 7 sn içinde ne yapıcağını bilmese abidik gubidik sonuçalr ortaya çıkar bunun için bi deneye gerek yoktu (sanırım o adamdan daha zekiyimgülücük)
İlrde ne yapıcağımızı sadece Allah bilir... Zaten kader dediğimiz olayda İslamda budur. Bu bi sır değildir Kur-an da ayan beyan açıklamaları vardır.
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ateşten Gömlek
BEDiUZZAMAN SAiD NURSi'nin dedigi gibi
KADER ALLAHI TEALANIN SINIRSIZ ILMIYLE ONCEDEN BILINMEKTEDIR.ALLAHU TEALANIN IYIYI VE KOTUYU AYIRT EDEBILMESI ICIN CUZ-I IRADE VERMISTIR INSANA.INSAN YA IYI YOLU SECER YADA KOTU OLANI.
MESELA;BIR COCUK BIR ADAMIN SIRTINA BINSE VE BENI SU KARSIDAKI DAGA CIKAR DESE O'DA CIKARSA.DAHA SONRA COCUK SOGUK HAVADAN HASTA OLUNCA "SENIN YUZUNDEN HASTA OLDUM BENI BURAYA SEN CIKARDIN DESE"COCUGA SIRTINDA BIRDE TOKAT ATARSIN.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: RE: Kaderin sırrı çözüldü !!
sühim Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bnce bunun kaderle bi alakası yok. İnsan zaten 7 sn içinde ne yapıcağını bilmese abidik gubidik sonuçalr ortaya çıkar bunun için bi deneye gerek yoktu (sanırım o adamdan daha zekiyimgülücük)
İlrde ne yapıcağımızı sadece Allah bilir... Zaten kader dediğimiz olayda İslamda budur. Bu bi sır değildir Kur-an da ayan beyan açıklamaları vardır.

ayy gülmekten şiştim ok

ama çok haklısın sühimciimyes

hakikten çok zeki bir insansın sen bunu daha önce söylemiştim bir yerde

ama burda yinelemem lazım özel olarak...gülücük
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
geçende bu konunun videosunu seyrettim. bunu geliştirmiyorlar mı acaba. araştırmalar devam ediyor mu acaba.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.