You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kader İle İlgili Çok Kafam Karışık

Yeni Üye
Arkadaşlar bir forum sitesinde kader Allah'ın önceden yazdığı ve aslında bizim seçtiğimizi zannettiğimiz şeylerin aslında kader olduğu veya kaderimize doğmadan önce örneğin doktor veya avukat olacağımızın yazıldığı ve aslında elbet bunun birgün olacağıyazıyordu.Sorunum şu eğer kader buysa biz neden geleceğimiz için veya başka bir şey için dua ediyoruz ki yalvara yalvara zaten önceden yazılmış (kader ile ilgili böyle yazıyordu.)Açıkcası bana kızmayın çünkü kafamı okadar çok karıştır dı ki bu konu.Kader gerçekten bumu buysa o zaman neden dua ediyoruz ve şu an benim bunu yazmam kaderimde mi vardı??? Lütfen yardım edin Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Kader İle İlgili Çok Kafam Karışık
"yazıldı, yaşıyoruz" gibi bir kader anlayışı islamın kader anlayışı değildir. bu konuda çok saptırma vardır kardeşim, insanın Allah katında sorumlu olabilmesinin gerekliliği özgür olmasıdır. eğer kölesi olduğumuz bir kader varsa her türlü fıkhi hüküm iptal olurdu ki Allah kendi kuralları ile çelişecek şeyle bizi başbaşa bırakmaz. Allah yapacağımızı bilir, fakat bu onun bizi zorlamasından değildir o bizim fıtratımızı ve yapabileceğimiz her şeyin varacağı noktayı sınırsız ilmi ile bilmesindendir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Kader İle İlgili Çok Kafam Karışık
Kader konusu hakikatte inasnın halife olarak yaratılmasıyla alakalı sırların içinde gizlenmiştir,kaderi değiştirecek tek Allah CC dir,kader bazen samimi duaların kabul olmasıyla değişir,yani kaderden kadere geçiş olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.