You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
KABİR AZABI
Bir çok yazılarda KABİR AZABINDAN bahsedildiğini görüyorum.Hatta vadeosu bile
olduğunu duydum.İnsanalrın öldükten sonra kabirde azap görmeleri bana çok saçma geliyor.

Bu konuda doğru bilgisi olanlardan gerçek bilgi ve deliller lutfen ????
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: KABİR AZABI
Ölen insanın cesedi ve ruhu birbiri ile ilişkisi olduğu sahih hadislerde belitiliyor,dünya yaşantısında insan korkulu rüya gördüğü zaman elem,iyi rüyalar görünce ise büyük zevk içinde yatağından kalkabiliyor.
Ama bu acı ve zevk sadece uyuyan ve rüyayı gören kişi tarafından benimseniyor,bu kişi haricinde yanında bulunan herkes bu acı ve zevki duymamış ve görmemiş oluyor.
Kabirdede kimi insan elem,kimi insan ise mutluluk ve güzel şeylerle muhattab oluyor.Azap yada mutluluk bunları tadarak hesap gününü bekliyor,nasıl ki kötü bir rüyanın bitmesini bekleyenler gibi.
Birde ne yazıkki en büyük hatamız diğer yaşantımızı,diğer alemi malesef dünya yaşantısı gibi görüyoruz ve dünya ile kıyaslıyoruz,bu düşüncelerimizi kısıtlar çıkmaz hale getirir.Diğer alem ve diğer alemde yaşayacaklarımız çok farklı birbirine uzak yaşamlardır.
Hz.Muhammed (s.a.v) Efendimiz buyuruyor :
Kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe veya cehennem çukurlarından bir çukurdur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-10-2008, Saat:02:05 AM, Düzenleyen: YaLIN.
Acemi Üye
Ben insan öldüğü zaman ruhun bedenden ayrılacağına inanıyorum, herkes gibi.Ruh cesetten ayrıldığı için mezara gömülen sadece cesettir.
Cesedin herhangi bir duyguya sahip olması ,acı duyması,azap çekmesi mümkün değildir. Bu nedenle kabir azabından bahsedilemez.
Ölümden sonra bir azap söz konusu ise o azaba ruh muhatap olur.

Ruhun da kabir içinde,toprağın altında cesetle beraber olduğuna inanmıyorum.

Selam
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: RE: KABİR AZABI
kemalk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Cesedin herhangi bir duyguya sahip olması ,acı duyması,azap çekmesi mümkün değildir. Bu nedenle kabir azabından bahsedilemez.

Sen olmazken var eden,seni yokken şekil verip düzene sokan için mümkün olmayan hiç bir şey yoktur..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kardeş yalın,

Size göre şimdi bu yazınızla cevap vermiş mi oldunuz?
Neden kendinizi illa cevap vermekle mecbur hissediyor sunuz ?

Yukarıdaki cevabınızda mezarda ceset ve ruh beraberce toprak altında bulunuyor onlar ayrılmadılar diyorsanız diyorsanız ,buyrunuz böyle inanınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Arkadaş yukarıdaki yazıyı okusan diyorum yani gülücük
Beraber yazmıyor ilişkisi olduğu söyleniyor,ayrıca sonradan söylediğim cümlede bana göre herşeye cevap olarak yeter de artar gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
kabir azabı yoktur.
tamam benim durumum ayrı ama islama-kurana-akla-v.s. görede yoktur.
ama bunu burda tartışmak istemiyorum.başka bi sitede tartıştım.
siteden attılar.
ama niye olmadığına delil istiyorsan öm at sorularına cvp verebilirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.