You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kâfirlere karşı da iyi huylu olmalı

R4BİA
Sual: İslamiyet’in güzel ahlakını göstermek için, kâfirlere karşı da iyi huylu olmak ve onları incitmemek gerekmez mi?
CEVAP
Müslümanların kâfirlere karşı da iyi huylu olmaları, onları incitmemeleri gerekir Böylece İslam dininin, iyi huylu olmayı, kardeşçe yaşamayı, çalışmayı emrettiği onlara da gösterilmiş olur Böylece iyiliği seven insanlar, seve seve müslüman olurlar Cihad etmek farzdır Cihadı devlet topla, silahla yapacağı gibi, soğuk harp ile, propaganda, neşriyat ile de yapar Her müslüman da, iyi huyları ile, iyilik yapmakla cihad yapar Çünkü cihad etmek, insanları müslüman yapmaya davet etmek demektir Görülüyor ki, kâfirlere karşı da, iyi huylu olmak, onları incitmemek, cihad etmek oluyor Cihad ise her müslümana gücü nispetinde farzdır

ALINTI
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Kâfirlere karşı da iyi huylu olmalı
ne demiş atalarımız tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır Wink
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
saol cnm çok güzel bir yazı olmuş ellerine saglık .yaratılanı sevmeliyiz yaratandan otürü gülücük
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
saol güzel bi paylasım olmuss
emegıne saglıkrosegul

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Cvp: RE: Kâfirlere karşı da iyi huylu olmalı
BiNNuR Adlı Kullanıcıdan Alıntı:SİZ BENİ TAKİPMİ EDİYOSUNUZ :D

SİZLER SAOLUN

hee ensendeyiz kahkahakahkaha
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
....Envarül-Âşîkîn....
NaGiHaN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:saol güzel bi paylasım olmuss
emegıne saglıkrosegul

rosegulrosegul
......Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?....(N.F.K)

hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
BiNNuR Adlı Kullanıcıdan Alıntı:SİZ BENİ TAKİPMİ EDİYOSUNUZ :D

SİZLER SAOLUN

hee ensendeyiz kahkahakahkaha

kahkahakahkaha
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
Müslümanların kâfirlere karşı da iyi huylu olmaları, onları incitmemeleri gerekir Böylece İslam dininin, iyi huylu olmayı, kardeşçe yaşamayı, çalışmayı emrettiği onlara da gösterilmiş olur Böylece iyiliği seven insanlar, seve seve müslüman olurlar

yok ya!
hangi masaldan kaçtınız siz bayan? dinde kısasa kısas vardır, ve dik durmak herşeyden evvel gelir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.