You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

iyilik yapmak da garip bir kılığa büründü.

General
Fakir insanlar, doğaları gereği egoisttirler. Tabiat böyle dilemiş... Önceleri de bu öngörüye sahiptim. Fakir insanlar şüphecidirler. Dünyaya bakışları tüm insanlardan farklıdır, sokakta önünden yürüyenleri korkarak, etrafını sakınarak izler; kendisinden konuşuluyormuş, o zavallı durumu yeriliyormuşçasına, söylenen her şeye kulak verir. Tüm insanların kabullendiği bir doğru vardır Varenka: Fakat insanın eskimiş bir kumaş kadar bile değeri yoktur. Elâlem istediğini söylesin, istediğini yazsın, fakirlere asla saygı gösterilmez. Evet, aydınlar dilediğini yazsın, onların konumu aynı kalacaktır. Niye mi? Çünkü aydınlara bakarsan, fakirin her şeyi, arkası önü âyân beyan açığa vurulmalıdır. Kendine has bir hayatı, özel hiçbir tarafı kalmamalıdır onların! Geçenlerde Emelyan sözünü etmişti: Bir yerde birazcık para toplamışlar ona, bunun için özene bezene didiklemişler hayatını. Parayı ona yok yere veriyor oldukları düşüncesi mi şüphelendiriyor onları dersin? Böyle olduğunu düşünmüyorum! Bu parayı fakir birini izlee fırsatını yakalamak için veriyorlar. Bugünlerde, iyilik yapmak da garip bir kılığa büründü.
..."
Fyodor Dostoyevski - İnsancıklar - Kent@ Yayınları - Sayfa: 103-104
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: iyilik yapmak da garip bir kılığa büründü.
Allah razı olsun.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: iyilik yapmak da garip bir kılığa büründü.
Dostoyevski gülücük "içi öfke dolu, yaşlı ve hasta adam"

Huysuz yaşlılar vardır ya hani.. Zamana yolculuk yapıp -geçmişe tabi- kendisi ile sohbet etmek isterdim..konu "insanlar" ..günlerce bana anlatabilirdi heralde en saçma yanlarımızı
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.