You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İyi mi olacak, kötü mü?

İyi mi olacak, kötü mü?

-İKRA-
İyi mi olacak, kötü mü?
Çalışan anneye ayda bin lira yardım!

'Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' kapsamında, çocukları 3 yaşını tamamlayana kadar teşvikten yararlanacak kadınlara yaklaşık bin lira yardım yapılacak.

Uygulamadan yararlanacak kadınların 0-2 yaş arasında çocuğunun bulunması ve doğumdan sonra da işe dönmüş olması gerekiyor. Bu özelliklere sahip anneler, çocuğuna bakacak kişiyi kendisi bulacak. Çalışan annenin yakınlarından biri de sigortalı olarak çocuğa bakabilecek.

Yukarıdaki haberi duymuşsunuzdur. Üç çocuğu teşvik etmek için yapılan uygulamalardan biri deniyor; yalnız bu yardımdan yararlanmak için bebeği olan kadınlar daha çok dışarıya, çalışmaya yönelecek;
bebekler daha çok bakıcı ellerine düşecek (akraba bile olsa annenin yerini tutamaz.)
İşin bir de emzirme durumu var, çalışan anneler genelde sütlerini sağıyor, ama
sık emziremedikleri için sütleri azalıp, çocuğa mama yediriyorlar daha çok, sonra
süt tamamen kesiliyor v.s.
Hem araya para girince, daha önce gönüllü bakıcılık yapan akrabalar arasında parasal beklentiler de olasıdır. Evde yaşlıya bakım durumunda alınan bakım maaşında olabildiği gibi...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: İyi mi olacak, kötü mü?
Bence annenin çalışmasını şart koşmamaları gerekiyor,dediğiniz gibi annenin yerini kimse tutamaz.Bana göre hiç mantıklı değil.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: İyi mi olacak, kötü mü?
çocuk küçükken eğitilmeli we nasıl eğiteceğimi benden yani anneden başka kimse bilemez , bakıcı ne kadar olabilir ki .. Maddiyat olarak değil yanlış anlaşılmasın manewi olarak ..o yaş aralığındaki annelerin çalışmalarını doğru bulmuyorum çocukların gelişimi açısından ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.