You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İyi huylu olmanın ve bunu muhafazanın yolu

R4BİA
Sual: İyi huylu olmak ve bunu muhafaza edebilmek için ne yapmalı?
CEVAP
İyi huylu olmak için ve iyi ahlakını muhafaza edebilmek için, salih kimselerle, iyi huylularla arkadaşlık etmelidir İnsanın ahlakı, arkadaşının huyu gibi olur Hadis-i şerifte, (İnsanın dini, arkadaşının dini gibi olur) buyuruldu Ahlakı bozan, şehveti harekete getiren kitapları okumamalı, böyle radyo ve TVden sakınmalıdır

İyi huyların faydaları ve haramların zararları ve Cehennemdeki azapları, hep hatırlanmalıdır Mal, mevki arkasında koşanlardan hiçbiri muradına kavuşamamıştır Malı, mevkii hayır için arayan ve hayır işlerde kullanan, rahata, huzura kavuşmuştur

Allahü teâlâdan korkmak, bu deryanın gemisidir Hadis-i şerifte, (Dünyada, kalıcı değil, yolcu gibi yaşa! Öleceğini hiç unutma) buyuruldu

Faydasız şeylerden, oyunlardan, zararlı şakalaşmak ve münakaşa etmekten sakınmalıdır İlim öğrenmeli ve faydalı işler yapmalıdır Vaktin kıymetini bilip gece-gündüz ilim öğrenmelidir! İlim, ibadet içindir Kıyamette işten, ibadetten sorulur, çok ilim öğrendin mi diye sorulmaz İş ve ibadet de ihlas elde etmek içindir (İslam Ahlakı)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İyi huylu olmanın ve bunu muhafazanın yolu
lüzumusuz işlerin peşinden koşan luzumluları kaçırır

iyi arkadaş iyi işlerde yoldaş olur o yüzden arkadaşları iyi seçmeli

sağol canımpaylaşımın için
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
saol cnm paylasım içinn..rosegul

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
....Envarül-Âşîkîn....
rABBİM RAZI OLSUN rosegul
......Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?....(N.F.K)

hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.