You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

iyi arkadaş insani cennete götürür!

...DeRsAaDeT...
Arkadaş, ama her arkadaş değil; iyi arkadaş seçeceğiz. Eskilerin eskimeyen şu sözleri ne güzeldir: “Üzüm üzüme baka baka kararır.”, “Gül, güller arasında yeşerir.”, “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.” Evet, her insan, arkadaşlarından iyi-kötü mutlaka bir şeyler kapar.

Mesela öyle güzel arkadaşlarınız vardır ki, yanlarına gittiğiniz, atmosferlerine girdiğiniz zaman, bir Allah dostu ile diz dize gelmiş gibi kuvvet kazanır, aşkla, şevkle dolarsınız. Onların söz ve davranışları, içinizde yosun gibi yeşermeye başlamış kötü duygu ve düşünceleri bir hamlede siliverir. İyi arkadaş, nasihatleriyle sizin yüreğinizi hoplatacak, içinize aşk, heyecan salacak, düşüncenize aydınlık getirecek ışıktan bir dosttur. Gönül dünyamızı aydınlatıcı dostlar, has ahbaplar... Evet, bize lazım olan, işte bunlardır.

İyi bir dostunuz mutlaka olsun. Kendinizde biraz gevşeklik ve kalbinizde biraz sarsıntı, hatta heyecansızlık hisseder etmez hemen ona koşup, “Bana bir şeyler anlat!” deyin ve derdinizi söyleyin ve hiç şüpheniz olmasın ki, böyle bir dost sizi elinizden tutacak, hayatın çeşitli girdap ve labirentlerinden geçirecek ve yeniden aydınlık iklime kavuşturacaktır.

Zahiren onun sözlerinde bir ekşilik ve iç burkuntusu duyabilirsiniz; fakat önemli olan işin neticesidir. İlk neşter darbesine katlandıktan sonra, her an onun yüz misli size ıstırap veren yaraların sancılarından kurtulacak ve dinen ıstırabınız bir yönüyle ruhani bir zevkle yer değiştirecektir.
elhamdülillah iyi arkadaşlarim oldu fakat şu net ortaminda tanidiğim nadide insanlar var beni çogu yakın arkadaşimdan daha iyi anlayip gözettiler Allah onlardan razi olaa...Rabbim dostlugumuzu samimiyetimizi cennette bakii kila insallah..sizlerinde arkadaş konusnda düşüncelerinizi ögrenmek isterim şimdiden tesekkürler
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-06-2008, Saat:11:21 PM, Düzenleyen: zülcenaheyn.
Profesör
RE: iyi arkadaş insani cennete götürür!
tabiki arkadaş seçimi özellikle bu zamanda çok önemli ki insanları tanımak da artık çok güçleşti canım dediğin insanlardan bile çok büyük kazıklar yiyebiliyorsun.Artık herkez kendini düşünür olmuş arkadaşlık çocukkenmişgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
Cvp: RE: iyi arkadaş insani cennete götürür!
Atmaca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:tabiki arkadaş seçimi özellikle bu zamanda çok önemli ki insanları tanımak da artık çok güçleşti canım dediğin insanlardan bile çok büyük kazıklar yiyebiliyorsun.Artık herkez kendini düşünür olmuş arkadaşlık çocukkenmişgülücük

öncelikle tesekkürler yorumunuz için..evet bi kamima haklisniz ama yok da değil öyle samimi arkadaşlar..aslinda Allah tan korkmayandan korkacaksin hesabı..ki bu devirde hangimiz hakkiyla Allah tan korkarak hareket ediyoruz tartişilir..o sebeple çocukluk arkadaşlar günahsiz olduguna daha iyi denilebilirgülücük Rabbim hayirli arkadaşlar nasip etsin hepimize..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: iyi arkadaş insani cennete götürür!
amin.. tabiki vardır ben genel olarak söylemek istemiştim ama dünya çıkar dünyası olmaya yolunda hızla ilerliyorgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: iyi arkadaş insani cennete götürür!
Wink bu yeterlidir sanıorum zülcüüm...gülücük
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.