You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
İstihâre Duası
Câbir b. Abdullah Radıyallahu anh şöyle demiştir: Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vesellem bize, Kur’an’dan bir sûre öğretir gibi tüm işlerde istihâre etmeyi öğretir; Şöyle buyururdu:
“Sizden biriniz bir işi yapmayı içinden geçirirse farz namazın dışında iki rekat namaz kılsın. Sonra şöyle desin: “Allahım! İlmine başvurarak senden hayır isterim. Kudretine dayanarak senden güç isterim. Senden, yüce ihsanını isterim. Sen güç yetirirsin, ben güç yetiremem. Sen bilirsin, ben bilemem. Sen bilinmeyenleri en iyi bilensin. Allahım! Bu işin -(Burada isteğini/ihtiyacını söyler)- benim için; dinimde, yaşantımda ve işimin sonunda hayırlı biliyorsan onu bana takdir et, kolaylaştır ve sonra bereketli kıl. Bu işin benim için; dinimde, yaşantımda ve işimin sonunda şerli olarak biliyorsan onu benden, beni de ondan uzaklaştır. Ve benim için nerede olursa hayrı takdir et. Sonra, beni ondan razı kıl.”
Alıntı:Buhari (7/162).
Yaratan Allah’a istihâre ile danışan, müminlerle de istişâre eden ve işinde sağlam bilgilere sahip olan pişman olmaz. Allah sübhânehu şöyle buyurmuştur:
“İş hakkında onlara danış. Kararını verdiğin zaman da artık Allah’a güven (tevekkül et).”

Alıntı:(Âl-i İmrân, 3/159)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İstihâre Duası
yaptığım istihare hayırlı çıktı ama ben daha neticeye varamadım üzgün
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
amin, cümlemizi üzgün
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Aslında istihare doğru ve sağlıklı kararın bir parçasıdır. Ancak sağlıklı ve sağlam muhakemelerle ve doğru kişilerle/doğru istişare ile tamamlanır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
istihareyi kişi kendi mi yapmalı
yoksa bir başkası, onun niyetine yapailir mi
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Takva sahibi olduktan sonra kendin de yapabilirsin abla gülücük
Başkasının da yapmasında sorun yok diye biliyorum gülücük
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.