You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İşte PKKnın Çekilme Şartları

Göğe Bakma Durağı.
Duran Kalkan PKK'lıların çekilmesi ile ilgili iki şart sundu. İşte Kalkan'ın o açıklamaları..

PKK'nın en önemli isimlerinden Duran Kalkan 'Şu an geri çekilme falan söz konusu değil. Tam tersi Irak'takiler Türkiye'ye gitmek istiyor' dedi.

PKK'nın çekilmesi ile ilgili koşul öne süren Kalkan, ''PKK'nın çekilmesi için ya somut adımlar olur, ya da ancak önder Apo doğrudan girişimde bulunur, ikna edebilir. Yoksa öyle kolay olacağını ben hiç sanmıyorum'' dedi.

Örgütün en önemli yöneticilerinden ve kurucularından olan Duran Kalkan bir Kürt tv'sinde konuştu. Kalkan PKK'lıların Türkiye'den çekilmesi konusundaki soruya şu yanıtı verdi:
BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL
'Şunun kamuoyu tarafından da, özellikle de ilgili kesimler tarafından da iyi bilinmesini istiyorum ki gerilla çekilme meraklısı değil. Güle oynayarak kimse çekilmek falan istemiyor. Tersi geçerlidir. Hali hazırda çekilme pozisyonuna geçmiş olma durumu da söz konusu değil. O üretilen senaryoların hiçbir geçerliliği yok. Söz konusu iddiaların hiçbir geçerliliği yok.
Herkes yerli yerinde ve gerilla ateşkes konumundadır. Yeni bir talimat da gerilla komutanlığına yoktur. Her hangi bir talimat karargaha ulaşmamış, birliklere de öyle bir talimat verilmemiştir. Gerillanın öyle kolay, rahat geri çekilmeye ikna edilmesi mümkün değil.

ÖCALAN İKNA EDEBİLİR
ANFnin haberine göre Duran Kalkan PKK'lıların çekilmesi için iki koşul öne sürdü:

“Bu konuda ya somut adımlar olur, yada ancak önder Apo doğrudan girişimde bulunur, ikna edebilir. Yoksa öyle kolay olacağını ben hiç sanmıyorum. Kimse de öyle düşünmemeli. Sanki gerilla güle oynaya bunu yapacakmış, bunun için hazırmış gibi bir hava yaratılıyor.
İddiaların aksine Güney Kürdistan’daki gerillalar Kuzey Kürdistan’a gitmek istediklerini söylüyor. Geri çekilmenin başlayıp yürüyebilmesi için Öcalan'ın gerillaya doğrudan hitap edebilmesi şart. Bunu herkes bilmeli. Yönetimimiz bunları laf olsun diye, yada birilerini korkutmak için, siyasi üstünlük sağlamak için, yada şantaj yapmak için söylemiyor. '

Kaynak: mynet.com

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-04-2013, Saat:10:12 AM, Düzenleyen: `Dua...
Göğe Bakma Durağı.
RE: İşte PKKnın Çekilme Şartları
Şerefsizler zaten bizde sizden insan olmanızı beklemiyorduk, Allah ıslah etsin, bin beter etsin inşAllah.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Baris surecini savunanlara kapak olsun!Kimse de gelip demogoji yapmasin.baris olabilmesi icin karsilikli devlet olmalidir.Kimle baris yapacagiz.? Bu soysuz bayraksiz ne udugu belirsiz haysiyetsizlerlemi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
topunu temizlicen de iste ahh ahh
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Yahu 30 senedir çözülmemiş mesele, hadi bakalım hooop çözüm süreci ile hallolacak diye düşünenler var. Tepeden belli bir plan program çizilmiş, iktidar sırasıyla bunları uyguluyor gibime geliyor. Sürekli gündem değişiyor, sürekli gündemi birileri belirliyor. Bu sürece destek verenler, barış gibi masum ve insanların istediği bişeyin arkasına saklanarak, bişeyleri halletmeye çalışıyor. Tepki de şu, ya siz barış istemiyormusunuz? Sanki barış gelecek te, biz istemiyoruz. Dağdan davullarla zurnalarla indirdik bu kahpeleri, noldu? Barış mı geldi?

Pkk ne kadar bu işte samimi değilse, belli şeyleri kendi çıkarları için kullanan iktidarda bi o kadar samimiyetsizdir .net.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Gerilla mi bildigin terorist iste vatan hainleri gerilla mi diyorlar kendilerine....essek gibi gidecekler ya istekleriyle yada zorla...bosa hayal kurmasinlar...toprak istiyorlar istemeye devam etsinler onlara verilecek tek toprak kabir topragidir...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.