Ispanaklı Güneş Börek Tarifiyle Sofralar da Güneş Açacak
Çay saati sofralarında güneşe yer açın…
Börekler, çay sofralarının olmazsa olmazları arasında. Ispanağın da tam zamanı. Hem börek hem ıspanak deyince ıspanaklı börek tarifi vermemek olmaz şimdi.
Ispanakları yıkamanın dışında pratik ve görsel bir börek tarifi sunuyoruz. Farklı tatlara ve sunuma önem verenlere beş çayı sofralarına özel bir tarif; ıspanaklı güneş börek.
Ispanaklı güneş börek malzemeleri: 4 su bardağı un, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, tuz, su
İçi için: 1 su bardağı lor ya da beyaz peynir, 1 bağ ıspanak, karabiber pul biber
Ispanaklı güneş börek hazırlanışı: Ispanakları yıkadıktan sonra incecik doğrayın. peynir ve dilediğiniz baharatlarla elle yoğurarak harmanlayın. Hamuru için un, yağ ve yoğurdu karıştırma kabına alın. kabartma tozu ve tuzunu atıp kıvam alıncaya kadar biraz da su ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün ve çok ince olmamak şartıyla tepsi büyüklüğünde açın. İç malzemeyi resimdeki gibi ortasına ve kenarlarına yerleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, üzerini kapatın. Ortasına koyulan için üstüne bir fincanla kapayarak kenarlarını çatalla bastırarak kapayın. Kapanan kenarları ki parmak kalınlığında kesip, ıspanaklı iç üste gelecek şekilde çevirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Ispanaklı güneş börek artık hazır, afiyet olsun.