You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İSLAMI ÖĞRENMEK İSTİYORUM

Yeni Üye

Merhabalar.Konu başlığındandan anlayacağınız üzere ben İslamı öğrenmek istiyorum.
Bazı müslümanlar bana islamı yanlış tanıttı.Mesela bir arkadaşım illede türbanlı biriyle evlenicem dedi.Sevmediği ama sırf türbanlı diye evlendiği eşi tarafından aldatıldı.Mesela kendini camiye yardım topluyorum diye tanıtan bir adamın bana zorla kuran satmaya çalışması ve hatta binamın içine kadar zorla girip beklemesini bile gördüm.Bunlar yüzünden islamdan uzak kaldım.Şimdi gerçekten öğrenmek bilmem ve yaşamak istiyorum.İslamı ve Allah'ı ruhumda hissetmek istiyorum.Sizden bana Allah'ın varlığını kanıtlayın demiyorum.
Bunca düzenin ancak bir yaratıcı tarafından yapılabileceğini bende biliyorum.Ama bu İslam denen dini en doğru şekilde nerden nasıl öğrenebilirim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Im Not NormaL
RE: İSLAMI ÖĞRENMEK İSTİYORUM
Kuran ve sünnetten ogrenebilirsin kardeşim eğer takıldığın aklına gelen soru varsa sa İnternete ehli sünnet hocaların videoları var onları izleyebilirsin nurettin Yıldız orneğin
La ilahe illallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
İlk önce şartlarını öğrenmek gerekiyor bu da zor değil biraz irade gerekiyor. Müslümanlık zor değil aksine kolay bir din sadece ilk önce yaşantını düşüncelerini pozitif ve normalde gerekli bir yöne yönlendirmen gerekiyor. La ilahe illallah ile zaten Müslümanlığa adım atıyorsun yani artık Müslümansın ve devamında şartlarını yerine getirmen Müslümanlığını tamamlıyor. bunun için illa para ödemen, birilerinin dediklerini yapman, Müslümanlardan herkese uyman gerekmiyor. Yani bu inançla senin aranda kimse yok. Kitaptan, ilgilisinden, uygun kanallardan dini öğrenip aynen tatbik ediyorsun. Yanlış yapmadığın, büyük yanılgıya uğramadığın, insanları yanlış yönde etkilemediğin sürece kimse size bir şey demez. İlgili yerlere yardım etme konusunda hiçbir mecburiyetin yok, isteyenlere yok diyebilirsin, zorlama yok(para toplayanlar sevaba giresiniz, belaları def edesiniz, paranız bereketlensin gb sebeplerle para istiyor ama verme mecburiyeti asla yok).

Eş türbanlı olacak, abdestli namazlı olacak şekli Müslümanlığın en iyi şekli o yüzden böyle istiyorlar. Böyle olmuyorsa mecbursan türbansız Müslümanla da evlenebilirsin. Bu bu işte Müslümanlığının derecesine göre kademe kademe....
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Allah aşkına öncelikle gözlerinizin şu sürekli çürük elmaları görme ve bunu islamı kirletmek adına örnek diye getirme vicdansızlığından vazgeçin.. şarlatanları "işte buda müslüman, ama şöyle yapıyor" diye gerçek mü'minleri karalama çabasından vazgeçin.Yok efendim türbanlı imiş aldatmış, yardım topluyormuş zorla kur'an satmış... İslamı güzellikle yaşayan müslümanları görme kabiliyetinden yoksun iken nedense kusurlu olanı görme konusunda pek usta o gözler..Tıpkı şu abidik gubidik yeşilçam filmlerinde nerde bir üçkağıtçı var ise onu hoca diye rol icabı ekran önüne getiren zihniyet gibi... İslamın yüceltilmeye ihtiyacı yok, sizin islamla yücelmek gibi bir ihtiyacınız var..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-05-2017, Saat:09:27 PM, Düzenleyen: Mihman.
General
ayrıca yaşadığımız zaman öyle bir zaman ki..gerçek anlamda dinini yaşayan insanlar çok az kaldı...bu dünyada milyarlarca insan yaşıyor ve islamı tam anlamı ile yaşayan yaşatan ne kadarı...elbette her kesimde iyi ve kötü olan var...önemli olan bizim iyi olanı bulup salih kullarla yola devam etmemiz...

kötü olandan dolayı yolumuza devam etmeyecekmiyiz..soğuyacakmıyız..vazmı geçeceğiz..elbette hayır...yanlışı göre göre doğruyu bulacağız.. bulduracak Rabbim biiznillah gülücük

ALLAH ın hidayeti üzerinizde olsun...sen istedikten sonra Rabbim doğru yola yöneltecek..öğretecek...hidayet edecektir..inşALLAH
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Eğer kötüleri örnek görüyorsanız sizde bir kötü örnek olmuşsunuz
İyileri örnek gören kendide iyi olur Kuranı Kerimi ve Hadisleri bol okuyun vede bol dua edin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.