You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslami İncelemer (Saklı Kitaplar)

İslami İncelemer (Saklı Kitaplar)

General
RE: İslami İncelemer (Saklı Kitaplar)
bu kitabın kaynağı falan nedir,siteden tam olarak anlayamadım vaktim de yoktu.bir ara buraya yazabilir misiniz?islamda,kuranda adı geçmeyen ancak israiliyatta geçen hanok diye bir adamın yazdığını iddia ettiğiniz bir kitap var.Allah'ın son indirdiği,ahirete kadar korunacak olan Kuran varken başka şeyler arama ihtiyacı nedir?cevap bekliyorum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Selam - Karadamla kardeşim,
Hz. Hanok denen şahıs Hz İdris A.S. dır. Hz İdris arapça anlam karşılığı olarak çok/fazlasıyla kayıt eden/yazan manasındadır. Ayrıca hermeticalarda Hermes diye geçen şahısdır aynı zamanda.. vaktin olursa okursan öğrenebilirsin. Zaten bu kitabın çevrisinin amacı, Kurana hizmetten başka bişey değildir. Hz Nuha kılınmış şeriatın izlerini, Hz Zülkarneynin serüvenini ve Hikmet kavramını, ve daha bir çok şeyi daha detaylı bilmemizi sağlamaktadır.
Okuman dileğiyle
İyi günler,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
kitap incelemesine eklenen yeni Kuran dan ayet irtibat numaraları:

Gaşiye Suresi 88/12 pınar (hikmet pınarı)
Kehf Suresi 18/31 giysiler
Nahl Suresi16/2 ruh
İbrahim Suresi 14/48 Yerküre dönüşüm
Enbiya Suresi 21/19-20 yorulmadan ibadet edenler gece gündüz
Enbiya Suresi 21/47 Adalet terazileri
Enbiya Suresi 21/105 dünyaya varis olacaklar
Mülk Suresi 67/5 bazı yanan yıldızlar ve şeytanların ilişkisi
Hakka Suresi 69/32 Zincirler
Neber Suresi78/37-38 Gerkesiz söz
Secde Suresi 32/5 Bin yıl

Kitap çalışmasında bu ayetler eklenerek ..anlam kümelerinin itibatlandırılması ve açılımı yapılmıştır. Ayriyeten
sayfa 14'e ait ön bilgileri girilmiştir.

saygılar,
Allaha emanet olun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Selamun aleyküm,
Hz. İdrise ait kayıtların yeni düzenlemesi yapılmış - geriye sadece 4 sayfa kalmıştır. 1 den 18 e kadar tammalandı.
Üzerinde çalışma devam eden sayfalar 14,18,19,20,21
okumak isteyenler yukarda ismi geçen siteden okuyabilirler.
Allaha enamet olun kardeşlerim,
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.