You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

islamda sevgili olmak

islamda sevgili olmak

Acemi Üye
islamda sevgili olmak
merhabalar internette okuduğum bilgiye göre, evlenmeden önce en fazla 3 kere görüşebilirmişiz. bu doğrumudur? acaba neden 3 kere? biri açıklayabilir mi? 3 kere görüşme birbirini tanıma açısından çok az değil mi? ileride sorunlara yol açmaz mı? ya anne baba geçimsizlik yaşarsa ve çocuklar kötü etkilenirse bu durumdan? bu konuda açıklama bekliyorum, herkese iyi forumlar ve iyi günler. Bence ahlaki sınırlar içerisinde birbirini tanımak amaçlı daha fazla görüşebilmeliyiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: islamda sevgili olmak
Sizden kim Allah’a ve âhiret gününe inanıyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla başbaşa kalmasın. Zira bunu yaparsa üçüncüleri şeytan olacaktır.

öncelikle bu hadisle başlamak istedim...

Sizden biriniz bir kadınla evlenmek istediğinde ona bakmasında bir sakınca yoktur. Ancak evlenme niyetiyle bakması caizdir. Bunu baktığı kadın bilmese de hüküm değişmez.

paylaşmış oldugum bu iki hadisin söyledigine bakarsak 3 defa diye birşey yok bende o kadar hadis okudum 3 die birşe ile karşılaşmadım:

şayet paylaşmış oldugum ilk hadis çok çok önemlidir...
ilk hadisin sınırları çerçevesinde niyetiniz evlenmek ise evleneceginiz kişi ile görüşmenizde sakınca yok diye düşünüyorum...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Evlilik yolunda söz - nişan gibi evreler var işte. Hem karşı tarafı hem aileleri tanımak için gayet de yeterli zaman var aslında. Gerçi evlendikten sonra -" ya evlenmeden önce böyle değildi evlendikten sonra çok değişti "cümlesini de 10 yıl sevgili olup evlenenler de görücü usulu ile evlenenlerde söylediğine göre ( ki ben bilmem evli olanların yalancısıyım) her şey olası.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ben söylemekten bıktım bunu ama madem yeri gelmiş söyleyeyim.

Kardeşim ben yıllardır tanıdığım, hatta nişanda parmağına takacağımız yüzük bile belli olan 15-20 gün sonra istemeye gideceğimiz bir kız tarafından sudan bir sebeple terkedildim. Sorsan çok iyi tanıyordum. Ama öyle bir gitti ki hiç tanıyamamışım dedim. Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca Allah kimsenin başına vermesin.

Kardeşim tanımak dediğin nedir ki?

Mesela ben öğretmenim, 30 yaşındayım, en sevdiğim renk mavi, haftasonları deniz kenarına gitmeyi severim, aslan burcuyum, 43 numara ayakkabı giyiyorum, 186 cm boyundayım, 80 kg'ım, sevindiğimde çığlık atarım, üzüldüğümde yalnız kalmayı severim, antalyalıyım, balığa gitmeyi severim, annemlere 2 haftada bir uğramam şart, bakırköy'de evim var, 1.3 motor arabam var, balayı için uludağı düşünüyorum falan filan.

Yani bunları bilmenin bir insanla evlenebilmek adına ne faydası var? Kaldı ki 3 değil 33 defa görüşme izni de olsa insan evlenene kadar kendini öyle veya böyle açık etmez. Özellikle de karşısındakiyle evlenmeyi kafasına koyduysa alttan aldıkça alır, sakladıkça saklar. Ama evlendikten sonra da her şey ortaya çıkar.

Şahsen ben evlenmek için biriyle görüşürsem onu tanımaya çalışmayacağım. Onunla zaman geçirdikçe tanırım zaten. Ya ne yapacaksın derseniz cevabım şu: Evlenmek için görüştüğüm kişiyle anlaşabiliyor muyum ona bakacağım. Eğer taraflar birbirlerini beğendiyse ve anlaşabiliyorlarsa bence o iş olmuştur. Özellikle evlenene kadar karşındakini avucunun için gibi tanıyıp evliliğe hiçbir şey bırakmayıp sonra da "evliliğimiz çok monoton" diye sızlanmaktan iyidir gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Ahmet Efe artık bu kadar kendini tanıttıktan sonra bir talih çıkar inşallah.:D
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.