You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

islamda mezheb yoktur

islamda mezheb yoktur

Profesör
RE: islamda mezheb yoktur
YUNUS SURESI 3. AYET,TAHA SURESI 109. AYET,MERYEM SURESI 87. AYET,BAKARA SURESI 255. AYET,SEBE SURESI 23. AYET
BURALARDA SEFAATTEN VE KIMLERIN SEFAAT EDEBILECEGINDEN BAHSEDILIYOR.
SEN kuran da boyle ayet yok derken neye dayanarak soyluyorsun bunu?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bu mezhep mevzusunu ben de inceledim.
Fetva gibi olmasın çünkü din alimi değilim lakin ulaştığım sonuç, Dinde mezhep vardır.
Fakat mezhep din değildir. Bir usule göre derlenmiş bir yorumdur.
Usül Kur'an-ı Kerim'e uyuyorsa geçerlidir. Halk (avam) için kullanılması zaruridir.

Kur'an-ı Kerim'e müracat edildiğinde Peygamber de adres olarak gösterilir.
Ayrım yapılmadan Peygamber uygulamasının Vahiy hükmünde olduğu ifadesi açıktır.
Ayrıca Ulul emr de adres olarak gösterilmiştir.

Hadislerde Ulul emr fıkıh alimleri olarak tanımlanmıştır.
Ashabı Kiram, tabiin ve tebe-i tabiin alimlerine uymak mevzusu hadislerde geçmektedir.
Tebe-i tabiin alimlerinden sonrası aklın filitresine ihtiyaç duyabilir.
Bu bağlamda Hanefi, Maliki ve Şafi mezhepleri algım açısından uygun mezheplerdir.
Usül ve delili ile birlikte fetvasına sahip olunan diğer mezhepler de geçerlidir eğer önceki döneme ait ise.
Hanbeli mezhebi, diğer mezheplerin muhalefet etmemesinden ötürü geçerli olabilir.
Lakin Mehdi geldiğinde Hanbeli mezhebini lav ettim diyebilir.
Eder etmez ama buna yetkisi olduğunu düşünüyorum.

Allahtan başkasından yardım istenmez bu çok açık.
Ne isteniyorsa ya direk Allahtan istenir,
veya Allahın katında değerli olduğunu düşündüğün kişiden aracılık etmesi istenir.
Misal " ey kabirdeki kişi, benim bir maruzatım var lakin Allaha yüzüm yok, sen Allaha bir dua ediversen de şu işim hallolsa," gibi.
Şefaat de aynı şekil ile istenmelidir.
Rabbim bana merhamet et.
Veya;
Ya Resulullah, Allaha bana merhamet etmesi için dua et.
veya;
Ya Resulullah, Allaha dua et de senin şefaatine nail olayım,
gibi.
Direk peygamberden şefaat istemeyi dini terminolojide bidat olarak algıladım. Çünkü Ashab-ı Kiram bunun aksini yapmış.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
kesinlikle mezheb olayı saçmadır herkes neyi doğru buluyorsa onu uygulamalıdır illa bir mezheb altına girmek sürü psikolojisinden başka birşey değil. bizim bir yaratıcımız var ve ona inanıyoruz . olay bitmiştir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
mezhep demekyol farkı demek gidilen yol aynı sonuçta ama doğru yoldan gitmek lazım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-02-2013, Saat:10:11 AM, Düzenleyen: AtMaCa.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.