You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam Zerdüştlük'ten mi Alıntıdır?

Acemi Üye
Merhabalar, benim aklıma bir soru takıldı. Zerdüştlük ve İslam'ın benzerlikleri hakkında bir şey gördüm ve İslam'daki Miraç olayının aynısının olması gibi şeyler vardı. Onun dışında Zerdüşt'ün hayat hikayesinin de Hz. Muhammed'inkine benzemesi beni korkutuyor. Lütfen detaylı açıklar mısınız? İslam mı Zerdüştlük’ten alıntıdır, Zerdüştlük İslam'dan mı almıştır? Benim için çok önemli bir konu bu şu an. Teşekkürler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: İslam Zerdüştlük'ten mi Alıntıdır?
Yargıda bulunmadım sadece diğer olasılığı belirttim. Niye İslamiyet'in zerdüştlükten esinlediğini düşündüğünüzü merak ettim. Tersi neden mümkün değil diye sordum.
Bu dünya bir pencere, her gelen bakar gider...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: İslam Zerdüştlük'ten mi Alıntıdır?
Hristiyanlık ile ya da musevilik ile İslamiyet arasında çok daha fazla benzerlik var. Bu bizi neden şüpheye düşürmüyor. Çünkü biz bu dinlerin aynı ilahi kaynaktan geldiğini ve zaman içinde çarpıtıldığını biliyoruz. İşte zerdüştlük ya da benzerleri de zaman içinde diğer dinlerden kendilerine pay çıkarmış olabilirler. Bu ve benzeri şeyler çok fazla yaşanmıştır. Mesela İslamiyetten önce ağırlıklı olan putperestlik idi. Fakat peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) vefatından sonra İslam dininden dönenlerin çok azı eski alışkanlıklarına ve dinine döndü. Çoğunluk ise kendisini peygamber ilan eden yalancıların peşine takıldı ve hepsi İslam'ı taklit etti. Ve dahası bunlar arasında '' evet Muhammed peygamberdir ama bende peygamberim'' diyenler vardı. Üç vakit namazı farz kılıp ezan benzeri seslenme ile namaza çağırıyor ve Kur'an-ı Kerim'in benzeri bir kitap yazmışlardı hatta bunu yaparken birebir Kur'an-ı Kerim'i kopya ettikleri bile rivayet edilir. Şimdi bu uydurma din bugün hala var olsa idi eminim ki İslam'ın buradan kopya edildiği de iddia edilecekti. (Gerçi ben Hz. Muhammed'in İslamiyeti Yemen'den öğrenip Mekke'de yaydığı iddiasını da okumuştum bir yerde ama tam hatırlayamadığım için burayı açamıyorum). Nasılsa kanıtlamanın yolu yok ya her şey yazılacaktı. Bugün hala Yemen'deki bazı bölgelerde namazı üç vakit kılanlar vardır mesela.
Bu dünya bir pencere, her gelen bakar gider...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-07-2023, Saat:11:10 PM, Düzenleyen: Baybars.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.